20 Kasım 2014 Perşembe

Uzun ceket-Long Jacket


Dikmeye başladığım işi çok bekletmeden bitirmeyi seviyorum, heralde en uzun zamanda diktiğim parça, bu ceket olsa gerek , çünkü dikmeye başlayalı o kadar uzun zaman oldu ki ne zaman başladım hatırlamıyorum desem yalan olmaz, öyleki başlayalı yaklaşık iki ayı geçmiştir.

Kumaş beni oldukça yordu, deseni fena değil ama dikmesi , overlok makineniz yoksa çok zor. kenarları , ne derler; " çipriyor ya da tüleniyo" mu ? işte öyle birşey. Overlok  bu konuda büyük kurtarıcım oldu. Neyseki bu sayede uzun zamandır aklımda olan overlok makinesini aldım da ,ceketi bitirebildim. Bu arada iyiki almışım, severek yaptığım bu hobimi bir kat daha zevkli hale getirdi .:) 


   Aslında böyle uzun hırka türü şeyleri etrafta çok görmeye ...
başladım ve hoşuma da gittiğinden hırka gibi birşey düşünmüştüm ama gel gelelim sonuç böyle biraz klasik, daha ceket kaban arası birşey olarak ortaya çıktı.  Yine de arkadaşlardan olumlu tepkiler aldım siz ne düşünürsünüz bilmem bakalım.  :)

  Daha farklı kombinler yapılabilir tabi.  

 İşte böyle arkadaşlar, kalıbım nisan 2014 burda'sındaki 104 nolu model. Ben cep koymadım, aslında cepleri hazırladım ütüledim ama son anda takmamaya karar verdim.  Bir de arkada iki tane kapalı yırtmacı vardı onları da iptal ettim. 
 Kuplu bir model olmasına rağmen kalıbı keserken kalıpları birleştirdim ve önlere ve arkaya penslerle bel oyuntusunu verdim. yani kuplu kalıbı kupsuz tek parça halınde kestim. Nedenine gelince kumaş çok tüleniyordu ve desenlerin denk gelmeme ihtimali vardı. o yüzden bu şekilde çalıştım. 


 Astarı yüzünü geçti derler ya , aynen öyle oldu. Astarı eskiden hiç önemsemezdim, ama artıkk ne kadar önemli olduğu ve dikilen parçaya , onun da ayrı bir katkısının olduğunu düşünüyorum, Astar kaliteyi arttırıyor ya da azaltıyor bence.  Telefonla çekildiği için fotoğraf kalitesi düşük biliyorum.





Bu da modelin asıl fotosu, Çok havalı değil mi?  :)


Neyse bu akşamlık da bu kadar oğluşumun, ödevlerinde benim yardımıma ihtiyacı var biraz da ona zaman ayırmalıyım. 

Hoşça ve mutlu kalın. :)

41 yorum:

  1. çok güzel olmuş canım, eline sağlık. bu arada yeni makinende hayırlı olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ediyorum canim benim. Sevgiler :)

      Sil
  2. şu astar olayını bir de ben çözebilsem:/ gerçektende kaliteyi arttırıyor dikilen şey de! çok çok güzel olmuş iyi günlerde giyin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkurler. En guzelini dikebileceginizden eminim. :) azmin elinden hic birsey kurtulmaz.

      Sil
  3. Overlok makinasız bir ben kaldım herhalde :)) Yine şahane bir çalışma ,iyi günlerde giy ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen edinmeni tavsiye ederim. Cok tesekkurler. :)

      Sil
  4. bu baya kaban olmuş bence, astara da bayıldım..size de her zamanki gibi çok yakışmış..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kumas cok kalin degil aslinda ama uygun havalarda kaban seklinde giyilebilir.cok tesekkur ediyorum.sevgiler. :)

      Sil
  5. Hırkadan ziyade şık bir manto havasında,sizde güzel taşımışsınız güzel günlerde giyin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet daha cok o havada, cok tesekkurler sevgiler :)

      Sil
  6. Cok şık bir kaban olmus canim ve her zamanki gibi cok yakismis gule gule giy. Overlok makinen hayirli olsun grupta da soylemistin aldigini. Darisi benim basima :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, gozunden kacmamis, cok da uyguna aldim, iyiki almisim cok rahatlatti beni. Cok tesekkurler begendigine sevindim. :)

      Sil
  7. ayyy pek güzel olmuş ,deseni de çok hoş,güzel günler de giy:)

    YanıtlaSil
  8. Çok hoş olmuş ellerine sağlık canım güle güle giyin. Overlok süper birşey alıştıktan sonra elin ayağın oluyor inan.

    YanıtlaSil
  9. Cok cok guzel olmus. Elinize saglik. Bu modeli yapmaya heveslendim resmen.

    YanıtlaSil
  10. Harikasın tatlım ya çok güzel olmuş ellerine sağlık :)) Hırka gibi değilde kaban gibi olması daha şık göstermiş güzel günlerde kullan ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Aycancım, evet daha çok öyle oldu, amin. Sevgiler :)

      Sil
  11. harika olmuş tatlım bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum beğenmene sevindim :)

      Sil
  12. çok şık olmuş gerçekten, ellerine sağlık ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok teşekkürler beğendiğine sevindim :)

      Sil
  13. Bakar bakmaz çok şık bir kaban olmuş dedim ben de :) Kumaş sizi yormuş olabilir ama deseni .ok güzel. Modele çok uymuş.

    YanıtlaSil
  14. Çok güzel olmuş gerçekten, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  15. Harika harika harika yaaaaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne hos bir yorum bu boyle. Cok tesekkur ediyorum. :)

      Sil
  16. çok güzel olmuş ,çokta yakışmış maaşallah.Bende bu modeli dikmek için iş başına geçtim,ancak acemilik işte ki- orta ön parçanın nasıl kesilip,hangi çizgisinden katlanıp dikileceğini pek anlamadım.Yardımcı olursanız inanın çok mutlu olacağım.Şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler aşağıda yardımcı olmaya çalıştım. yine takıldığınız yerde yardım ederim. sevgiler.
      :)

      Sil
  17. umarım anlatabilmişimdir,yani kalıbı çıkardım-orta ön parça'nın ortası kapalı duruyor, bu çarçadan da iki tane çıkarırsam nasıl dikcem bunları,kafam almadı,çizgi yerlerini katlayacak mıyım acaba ?
    O zaman da karşılıklı parçalar eşit olmayacak sanki !... Kafayı yiyeceğim lütfen yardım eder misiniz?Kalıpları kumaşa yerleştirdim ancak bundan dolayı cesaret edipte kesemedim.İnşallah kafanızı şişirmemişimdir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nazife hanım, ön parça gerekenden büyük gibi duruyor, nedeni ön klapa yada pervaz ön parçaya birleşik olması. yani o çizgiyle belirtiyen yerden arkaya katlayacaksınız. boyun yani ön yakaya bakarsanız daha kolay anlaşılır. yakayı arkaya katlayınca anlaşılıyor. yalnız o kısma yani pervaz olacak arkaya dönecek , katlanacak kısma önce tela yapıştırın ki hem güzel görünsün hem de kullanışlı olsun. ön parçadan iki tane kesin ve ikisini de aynı şekilde önlerini arkaya katlayın. böylelikle önler asıl ölçüsüne kavuşur.. ASla başımı şişirmiş olmazsınız. Elimden geldiğince yardımc ı olmak isterim. :)

      Sil
    2. İlknur hanım çok teşekkür ederim.Gerçekten çok açıklayıcı olmuş.Allah razı olsun.

      Sil
  18. merhaba bloğunuzu yeni keşfettim hemen takibe aldım :)) bende dikiş kursuna başladım daha çok yeniyim bu bedeli dergide görür görmez bayıldım ilk çalışmalarımdan biri olacak inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Tuğba hemen geliyorum ben de. Aramıza hoşgeldin dikiş konusunda o zaman. Paylaşımlarını merakla bekliyorum. Sevgiler. :)

      Sil
  19. Bu modeli ben de dergide gördüğümde bayılmıştım seninki de süper olmuş canım... bu kış bu tarz uzun hırkalar çok moda... zaten küresel ısınma nedeniyle kaban yerine artık bütün kışı hep böyle hırkalarla geçireceğiz gibi görünüyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle , gerçi kayserinin ayazı meşhurdurama henüz o kadar soğumadı , giyilebiliyor. Beğendiğine sevindi. teşekkürler. :)

      Sil
  20. Aynnı modelden benimde tam 3 tane ceketim var:) blogta ceketler kısmına bakarsan:)
    http://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim evet biliyorum hepsini incelemiştim, hatta pembe olana yorum bile yazmıştım, ğgerçekten zevklerimiz aynı. ;=)

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...