28 Kasım 2014 Cuma

Kızıma Ceket


 Kasım 2014 - 101 nolu modeli , kızımın ısrarlarıyla dikmiş bulunmaktayım. Kendisi çok beğenerek giymeye başladı, öyleki üzerinden hiç çıkartmıyor desem yeridir. 
Dikerken sonuçtan hiç de umutlu olmadığım bir parçaydı , açıkçası  pek sevmeyerek diktim onun için dikimi epey  uzun sürdü. 


 kızım daha 11 yaşında olduğu için modelin en küçük kalıbını çıkardık , yani 36 ...
beden ama zaten salaş bir model olduğu için yine de bol geldi diyebilirim. Arkadan iki tane pens ve kollarda hem üst dikişten hem de altta dikiş olmayan yerden pens şeklinde dikerek , daraltmalarla ancak bu kadar daralabildi model. 


İlik açarken problem yaşar mıyım diye biraz tereddüt ettim ama aynı kumaşın artanlarıyla bir iki deneme yaptıktan sonra tereddüte gerek olmadığını gördüm ve ilikleri muntazam bir şekilde açabildim. Ancak şimdi modele bakarken farkettim; iliği  enlemesine açmam gerekiyordu galiba. :)

 Sol ön üst  tarafın içinde bir de büyük çıt çıt var.
 Aslında ben 4 tane düğme almıştım ama modelde iki düğmeli olduğundan ve kendisi de istemediği için böyle iki düğmeli kaldı. 




 Bu da modelin  fotoğrafı çok tatlı değil mi ?  
Hoşçakalın.  :)



30 yorum:

  1. Kıskanıyorum ,herkes kızına kaban dikti,ben de oğlanlara mı diksem acaba diye düşünmeye başladım. Şaka bir yana çok güzel ,kırmızı olması daha da güzel,annesi keyifle dikmemiş ama kızı giysin keyifle :)) Sevgilerr

    YanıtlaSil
  2. Canım benim, evet erkeğe dikmek daha zor olsa gerek, ama neden olmasın onca güzellikleri diken onu da diker bence dene bi tane. ben de oğluma henüz hiç birşey dikmedim, denemek lazım. Beğendiğine çok sevindim. çok teşekkür ederim. Sevgiler :=)

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık, güzel olmuş. Güle güle giysin şanslı kızınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ediyorum, Begüm, sevgiler. :)

      Sil
  4. Kızının üzerinden çikarmadigi kadar varmis canim, kirmizi kirmizi ne guzel olmus gule gule giysin kucukhanim. Emek verip dikip begenilip giyilince insan daha mutlu oluyo...Ellerine saglik .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevdi evet, başta birşeye benzemeyecek diye düşünmüştüm ama o beğenince ben de mutlu oldum. çok teşekkürler canım. :)

      Sil
  5. Kiz cocuguna dikmek ayri bir keyif bence de. Ogluma pijama diktim, nereye atti bilmiyorum bile. Gule gule giysin kiziniz, ellerinize saglik..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aynen öyle. Kız çocuğu başka oluyo galiba. çok teşekkürler sevgiler. :=)

      Sil
  6. Tamamdır.bir kez dikti isen arkası gelir...Artık durduramazsın ne kendini ne de onu... Tecrübe ile sabit oğluma ilk diktiğim gömleği zorla giydirmiştim.Arkadaşları çok beğenip annen bize de diker mi demişler. öyle olunca benimkinin yüreği kabardı... Şimdi ne görse anneyh bundan dikebilirmisin diye soluğu benim yanımda alıyor...Bu arada güzel model bulmuş yaşına giden... annesi ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında ilk kez dikmedim ama bunu çok sevdi, kendi istediği için galiba çok sevdi. İstediği beğendiği şey olunca böyle oluyor galiba. :) Çok teşekkür ederiz. Sevgiler. :)

      Sil
  7. ohh maaşallah ben hala dikicem kızıma bi türlü başlayamadım :(
    ellerine sağlık canım çok güzel olmuş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hemen başla bi tane , Havalar iyice soğudu malum. Çok teşekkür ediyorum, beğendiğine sevindim. :)

      Sil
  8. çok güzel olmuş bence ellerine sağlık :)
    bende yapmak istiyorum bu modeli ama malesef başlayamadım manto dikimine sınavlardan :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah en kısa zamanda dikersin Yeliz. :) Çok teşekkür ediyorum. :)

      Sil
  9. Rengi o kadar güzel ki dergidekinden daha güzel gibi geldi bana. Ellerinize sağlık çok güzel olmuş.Güle güle giysin kızınız:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğine çok sevindim. Çok teşekkür ediyoruz.:Sevgiler :)

      Sil
  10. Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyoruz canım. Sevgilerimle. :)

      Sil
  11. Cok guzel olmus, kalıp da iyi tutmuş bundan sonra peşini bırakmaz artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aynen öyle artık dergileri o da karıştırıp kedine model bakıyo.Bbu da hoşuma gitmiyor değil hani. :) beğendiğine çok sevindim. çok teşekkür ediyorum. :)

      Sil
  12. Çok güzel olmuş bayıldım, ama en küçük beden 36 demişsiniz ben hep 34 beden çıkarıyorum ve paysız kesiyorum onlar bana bile büyük geliyor, bu küçük çıtır kıza büyük gelmesi çok normal ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım, bunun en küçük bedeni 36 idi tabi büyük geleceğini tahmin ettiğimden , ben de paysız kestim ve yukarıda belirttiğim gibi o kadar çok daraltma yaptım ki ancak bu kadar küçüllebildi. Garson boy mu deniyor? Ne çocuk bedenleri oluyor ne buyuk bedenleri oluyor. Biz de böyle daraltma yöntemlerine bir süre başvuracağız galiba. beğenmene sevindim. çok teşekkürler. :) sevgiler. :)

      Sil
  13. Çoook güzel olmuş ellerine sağlık onlar isteyince akan sular duruyor. Ben de benimkine istedi diye ceket dikmiştim bir kere giydi kız çocuğu farklı işte :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim, gerçekten bugün de giydi, diktiğin bir şeyin böyle sevilip giyilmesi insanı mutlu ediyor .Ama giyilmeyince çok tatsız oluyor. beğendiğine sevindim. çok teşekkürler canım. :)

      Sil
  14. Bu modelin kalıbı gerçekten çok büyük arkadaşım 36'sını yapmıştı denedim içinde kayboldum sizde küçültmek için bayağı uğraşmışsınız belli sonuç mükemmel olmuş...sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet salaş bir model.teşekkür ediyorum. :)

      Sil
  15. Çok güzel olmuş İlknur hanım. İliklerde onun nazarı olsun.Yeni blog açtım, buyrun beklerim.
    fundaninpenceresinden.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum. İliklerin yanlamasına açılacağını da böylece öğrenmiş oldum. Helmen geliyorum. :)

      Sil
  16. Çok güzel olmuş,kırmızı ile model kendini daha çok göstermiş,ellerinize sağlık,güle güle giysin fıstık..

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...