5 Kasım 2014 Çarşamba

Ekose Kloş Elbise - Flared Plaid Dress

Merhabalar..  Elbiselerime bir yenisini eklemiş bulunmaktayım.  Galiba ben de internetten satış yapanlar kervanına yavaş yavaş katılacağım, çünkü o kadar çok elbisem oldu ki önceden  diktiklerimi artık giymek istemiyorum, ve çoğaldıkça çoğalıyor. 


   Gelelim  elbisenin detaylarına;  yünlü ince ve oldukça dökümlü bir penye kumaş kullandım.

 Üst beden için her hangi bir bluzumu kumaşın üzerine koyarak kestim, kumaş penye olduğu için, pens fermuar gibi detaylara hiç gerek olmadı.

Elbisenin eteğini ise ,...
kumaşım yettiğince kloş kestim. Eteği bedene birleştirince elbisemiz kabaca ortaya çıktı. Etek ucu ve kol ağızlarını çift iğne kullanarak bastırdım. Yakaya da ince bir şerit geçirip onun da çift iğne ile üzerinden geçtim. Böylece elbisem giyilmeye hazır hale geldi.  :)

Kemer yerindeki dikişi pek sevmem . Onu kamufle etmek için de hemen bir kemer takınca daha iyi gözüktü. 


Bu günlük de bu kadar arkadaşlar.  

Malum yazılı haftası olunca öğrenciler derslerine, bizler de yazılı kağıtlarına boğulmuş durumdayız. :)  Önce yazılı hazırlaması, sonra da onları okuması oldukça vakit alıyor tabi. :)  Yanlış anlaşılmasın hiç şikayetçi değilim aksine severek yapıyorum. :) 

 E tabi bu işlere bir de birinci sınıfa giden oğluşun ödevlerine yardım, eklenice zaman daha da değerli hale geliyor. :)  Ama böyle tempolu yaşamaya o kadar alışmışım ki boş kaldığım zaman mutlaka kendime yapacak bir şeyler bulur buluştururum. Bunca şeye bir de, ilk kez gittiğim, "dikiş kursu"nu  eklemek gibi.  Neyse bunun detaylarını gelecek yayınlarda paylaşayım. 

 Daha fazla gevezelik etmeden, hepinize kocaman sevgiler yolluyorum.  Hoşçakalın.  :)

27 yorum:

  1. Benim çalacağım bir elbisen daha oldu desene :)) Şu kloş eteği bir türlü beceremiyorum o kadar yayın var anlatılan bir türlü olmuyor :(( Elbise çok güzel ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Tabiki alabilirsin. :)) .Bir daha kloş kesersem anlatmaya çalışayım inşallah. :) sevgiler canım.

      Sil
  2. Ben çalışmıyorum ama kızın ödevleri okula götürüp getirme hamilelik ve ev işleri derken sımsıkı dolu günler geçiriyorum. Birde üstüne Siparişler Alıp kendime diktiğim kıyafetler eklenince saniyeler kıymete biniyor. Galiba biz kadınlar seviyoruz böyle dolu dolu yaşamayı. Boş kalınca asıl deliriyoruz. Bu arada elbise muhteşem olmuş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Aynen öyle bu yoğun tempoya alışınca boş duramıyor insan, öyleki boş olduğum zamanlar başıma ağrı girer . :))

      Sil
  3. Hiç penye elbise dikmedim ama elbisenizi görünce denemeliyim diye düşündüm. Çok beğendim, çok şık. İyi günlerde giyin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka denemelisiniz hem daha kolay. :) Beğendiğinze sevindim. çok teşekkürler :)

      Sil
  4. Daha önceki çalışmalarınız gibi yine çok güzel olmuş. İyi günlerde giyiniz.

    YanıtlaSil
  5. Çok hos olmus gene gule gule giy canim.

    YanıtlaSil
  6. hehehee ilk görünce bende dedim ki "bu kaçıncı elbise İlknur" :D hakikaten baya bir dükkanlık elbise stoğun oldu sanırım. ellerine sağlık canı çok güzel olmuş güle güle giy :)

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel olmuş, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Rahmetli anneannem "Allah dünya telaşı versin" derdi.Dünya koşuşturması olmasa hayat çekilmezdi heralde.Ben de yoğun tempoda yaşıyan ve tempoyu sevenlerdenim.Elbisenin jeanle tamamlanmış haline daha bir bayıldım.Ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet katılıyorum, Sağol canım, beğendiğine sevindim. :)

      Sil
  9. elbisen çok güzel olmuş İlk Nur hanım güzel günlerde giy ellerine sağlık. ilahi güldürdün beni! :)) meşguliyetin bayağı az(!) iken ama bir de dikiş kursuna yazılman beni güldürdü. çokta iyi etmişsin yakınlarda böyle bir kurs olsa hemen ben de yazılacağım! :)) sevgiler hayırlı olsun kursun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte ben de bulunca kaçırmadım, cmt pazar haricindeki bir günlük boşluğumu da onunla doldurdum. İşte böyle Alaylı iken okullu olucam :)) Çok teşekkürler darısı size. Sevgiler

      Sil
  10. Bu arada canim kursun hayirli olsun. Artıkın bilmeyenlere sende ogretirsin dikis :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kursa gitmeden bile öğretmeye çalışıyordum kendimce, artık evet neler yaparım bilemiyorum bu konuda. :) teşekkürler canım. :)

      Sil
  11. İyi günlerde giy Sevgili İlknur,kloş ben de düşünüyorum ama karar veremiyordum,fikir oldu :)) Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Ekoseye kloş çok yakışıyor çok doğru bir seçim olmuş canım. Çok güzel görünüyor eline sağlık güzel günlerde giy. Kışın elbise giymeyi çok seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen elbise, ben de çok seviyorum. Çok teşekkür ediyorum, sevgiler :)

      Sil
  13. ekose modası hiç bitmiyor :)
    banada beklerim www.kiriksemsiye.blogspot.com
    sevgiler

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...