20 Nisan 2014 Pazar

Tütü maksi etek - Maksi skirt tutu

Merhabalar   :)
Bu gün de sizlerle maksi tütü eteğimle beraberim..  Aslında tam olarak tütü denebilir mi bilyorum ama biz öyle diyelim gitsin. 
Tülün altındaki kumaş düz , pudra rengi krep kumaş üstteki ise desenli tül. Kumaşlarımı yine parçakumaş satan bir yerden almıştım.

Eteği dikerken daha önce burada diktiğim a pile etek kalıbından faydalanarak yaptım. kalıptaki pileyi katlayarak pilesiz hale getirip o şekilde kesimi yaptım. Bu arada kalıptan çok memnun kaldım. Önce alt kumaşı kestim, sonra da üst kısımda kullandığım tülün kesimini yaptım. Alttaki astarmış gibi dikimini bitirdim. Kemeri de kafama göre kalınlığını ayarlayıp diktim.



 Eteğin boyu burada çimler nedeniyle  uzunmuş gibi duruyor ,aslında uzunluğu tam istediğim gibi.



Fermuarın üst kısmındaki kemer birleşim yerine önce kopça dikmiştim ama sonuçtan memnun kalmadığım için onun yerine brit yapmaya karar verdim. Aslında fermuarı, baştan kemerin bitim noktasına kadar uzatıp diksem daha iyi olurmuş ama sökmeyi gözüm yemedi açıkçası. Neyse böyle de iyi sayılır sanki. ;)
Evet arkadaşlar bu günlük benden bu kadar. hepinizi sevgiyle selamlıyorum.  :)

17 yorum:

  1. Çok güzel ve bir o kadarda profesyonelce olmuş ellerine sağlık :))))

    YanıtlaSil
  2. oooo, çok teşekkür ediyorum, yok canım bu konuda profesyonellik kim ben kim? Ama çok severek yaptığım ve giderek daha iyi diktiğim kesin. sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Hım , ben uzun eteklere bayılıyorum , çok asil oluyorlar , sana da çok yakışmış arkadaşım , harika iş çıkarmışsın , sevgiler :)

    YanıtlaSil
  4. Ben de istiyorum :)) kemer detayları zorlayıcı eteği dikmekten uzun sürer.
    Kombinin tonları çok güzel olmuş canım zevkine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım, eminim sen çok daha güzellerine sahipsin ve dikersin. Kemer olayı da pantolonlardan galiba, diktikce alıştım artık çok Zor gelmiyor gibi. Güzel yorumun için çok teşekkür ediyorum, öpüyorum. :)

      Sil
  5. Çok güzel bir model olmuş, pastel renkler eteğe çok uyumlu. Elinize sağlık. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, Sevgiler benden. :)

      Sil
  6. Hem etek hemde kombin süper. Ayrıca çok yakışmış canım güle güle giy.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Canım Sagolasin. Sevgiler. :)

      Sil
  7. Eteğe çok hoş.bir hava katmış biritler fakat bana öyle zor geliyor ki..Çok güzel ve muntazam olmuş,güle güle giyinin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum, aslında herşeyin bir sistemi var öğrenince çok da zor olmadığını görüyorsun. Tabi uğraştırıcı olduğu kesin ama çıkacak sonucu düşününce iş biraz daha kolaylaşıyor gibi. Tekrar teşekkürler.. :)

      Sil
  8. Merhaba, Google+ a girmesem hiç görmeyecekmişim. Bloggerda takip ettiğim halde görünmüyorsun. Hatta ismine tıkladım ve sağda paylaşımlarının açılmasını bekledim yok. :( Bir sıkıntı var sanırım.
    Bu arada etek çok hoş görünüyor. Güle güle kullan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allahım, bu sıkıntıyı daha önce söyleyen başkaları da oldu neden olduğunu bilen varsa ne olur söylesin. :) yorum için çok teşekkür ediyorum. :)

      Sil
  9. rengine modeline ve üstünüzde duruşuna bayıldım :)))

    YanıtlaSil

  10. Ben etek giymeyi sevmiyorum ama sana çok yakışmış bayıldım ellerine ve emeğine sağlık

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...