7 Nisan 2014 Pazartesi

SARI CEKETTE SON.


Bu yayınımda bahsettiğim sarı ceketimi sonunda bitirebildim ve fotoğraflayabildim, fotoğrafları bu sefer kızım çekti. :)  
Ceketin kumaşı saten gibi ama içi pamuk dokulu ,yani yazın rahatça giyilebilecek bir kumaş.  Astar takmadım ki; bu güzel sıcak bahar havalarında yanmak
istemiyorum. Sadece biraz çabuk kırışması pek hoşuma gitmedi. fotoğraflar güneş ışınlarının yoğun olmasından ve galiba aynı zamanda flaşında açık olmasından, çok parlak çıkmış ceketin rengi tam anlamıyla burada anlaşılmıyor olmasına rağmen  güzel bir renk ben sevdim, limon sarısı gibi.




  Sarı bir kemer le de  kombinlenebilir sanki :)


Ceketin kollarını yarıya kadar astar takarak geriye kıvırınca beyaz kumaşın görünmesini sağladım. Böylece hem uzun kollu hem de kısa kol şeklinde kullanabileceğim.
model: Burada ve burada bahsettiğim modellerle aynı, yakasını v keserek  ve bel kısmını oturtarak diktim.



Bel kısmını , bu şekilde manken üzerinde tersten giydirip iğneler yardımıyla ölçüyü alıyorum, sonra da simetrik bir şekilde yere yatırıp çiziyorum. Böylelikle ceket tam üzerime cuk diye oturuyor.


Cekette astar olmadığından, iç dikişlerin temiz görünmesi için, overlok çektirdim.


Dediğim gibi orta ön parçaları kestikten sonra yaka kısmını v olarak tekrar kesip ayarladım.

Arkadaşlar belki faydası olur artık kesme aşamasında hiç bir çizim yapmıyorum, ancak aynı dikiş payıyla çok muntazam kesmeye son derece önem vererek kesiyorum, böylelikle hem zamandan kazanıyorum, hem daha fazla yorulmuyorum. Zorlananlar için belki faydası olur. Bence ne kadar pratik o kadar iyi, ne de olsa çalışan ve iki çocuk annesi olunca çok zamanınız olmuyor   :)
Hepinize kucak dolusu sevgiler.  :)

26 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım harika olmuş.Bluzundeki püsküller de gözümden kaçtı sanma..Çok hoş bir kombin,iyi günlerde giy..))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, Neslihancim. :) Beğendiğini sevindim. Artık detaylar gözden kaçmıyor değil mi ? yarı terzi olduk sankim. :)

      Sil
  2. Ay şekerim o ne hoşluk öyle. Sarı ceketim olmasa fellik fellik sarı kumaş arardım inanki. Çok ama çok yakışmış canım. Güzel günlerde giy...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım, seninkinin yanında, lafı olmaz. Beğendiğini sevindim.

      Sil
  3. aaaaa bu sarı ceket çok olmaya başladı artık sonunda diktireceksiniz bana da bir tane :) eline sağlık canım yine çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dik tabi hayatım, olumlu etkileşim diye buna derler. Ayrıca begendigine çok mutlu oldum,çok teşekkürler. :)

      Sil
  4. Kumaş dağım yetmiyor gibi gidip mecbur sarı kumaş aldıracaksınız bana bu gidişle:-) Çok güzel,güle güle giyinin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boş ver o dağ bi tane daha kaldırır. Al bi kumaş hemen dik bence güzel güzel. :) çok teşekkürler. :) sarı ceket etkinliği yapsak olurmuş. Sevgiler: )

      Sil
  5. Sarı rengi çok severim. Ama benim ten rengim değil sanırım. Bir kere sarı bir gömlek almıştım. Karşılaştığım 3 kişiden 2 si hastamisin diye sormustu... Ilknur sana çok yakışmış. Anlatım için de ayrıca teşekkür. ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol canım, saçın siyahken bana da yakışmazdı bu sarı renk ama sarı saçtan sonra gitmeye başladı. Ton da önemli tabi.Bence sen de değişik tonlarını dene bulabilirsin belki. Sevgiler. :)

      Sil
  6. Güle güle kullanın sizede çok yakışmış.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Şahane :) İlk fotoğrafa da ayrıca bayıldım:) + 10 kilom olmasa hemen dikerdim , seneye artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım cevapta geciktiğim için kusura bakma tekniknedenden dolayı oldu. çok çok teşekkür ediyorum, sizlerin beğenileri benim için çok değerli, bence yine de dikmeyi denemelisin. sonuçta bedenine uygun dikebiliyorsun. Sevgiler

      Sil
  8. Çook beğendim İlknur Hnm...Ellerinize sağlık da bu kumaşları nereden buluyorsunuz ben en çok ona şaşıyorum.Yok anacım yok bizim Antalya'da hem böyle konnfeksiyon tarzı kumaşlar, olanlar çok adi dikmeye değmez ya da çok pahalı...:( Kombin de süper olmuş bu arada...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum. Kumaşlar ,burada parça kumaş satan bi iki yer var, oralardan alıyorum, metresi 2,5 tl gibi bir rakama aldım, aslında çok kaliteli değil ama dikince fena olmuyor. Ayrıca beni yorumlarınla baştan beri hiç yalnız bırakmadığin için sana ayrıca teşekkür ediyorum, :) Sevgiler.: )

      Sil
  9. Merhabalar,
    Ellerinize emeğinize sağlık. Bloğunuzu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, çok teşekkür ediyorum, ne mutlu bana o zaman, hemen gedlim ve ben de sizin bloğunuza bayıldım. takibe aldım, sevgiler. :)

      Sil
  10. Ceket harika olmuş ilknur hanım. Gerçekten çok beceriklisiniz maşaAllah.biraz geç oldu ama ben de sizi izlemeye aldım. Keyifli ve dikişli paylaşımlarımız olsun.sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok Teşekkür ediyorum, Fatma hanımcım. :) ben de sizi takip ediyorum, amin. Sevgiler.:)

      Sil
  11. bayıldım harika olmuş güzelliğinize güzellik katmış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum, çok zarifsiniz. :)

      Sil
  12. Wow diyorum , renk harika , çok hamaratsın arkadaşım ❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler Nilgüncüm, Negüzel bi yorum. :)

      Sil
  13. Valla senin ceketleri gördükçe iyice hevesleniyorum bir de cesaret edebilsem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cesaret et, şunun şurasında ben de 3- 4 ay önce senin gibi düşünüyordum. Önce astarsız başla arkasından yavaş yavaş gelir. mutlaka dene bence sen yaparsın, diktiğin onca güzel şeyden sonra eminim bundan. sevgiler. :)

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...