28 Nisan 2014 Pazartesi

Kızıma fırfırlı tütü etek - Frilly tutu skirt for daughter. :)



Merhabalar!
Kayseri de de artık havalar iyice ısındı , yazlıklara geçiş yaptık. Kızıma etek dikmek için birlikte  aldığımız desenli tül kumaş ve astar olarak , uygun pembe kumaşımızla fırfılı tütü etek dikmeye çalıştım.


Eteği dikerken önce yaklaşık 12 cm eninde, tül kumaştan  dikdörtgen şeritler kestim. kat sayısı, eteğin uzunluğuna göre istediğiniz kadar olabilir, ben 6 kat yaptım. Dikdörtgen şeritlerin bir uzun kenarı boyunca büzdürdüm. Eteğin astarı olarak alttaki pembe kumaşa bu büzdürdüğüm parçaları tek tek diktim. ( Bu  alttaki pembe kumaşın üzerine , dikerken kaydırmadan düzgünce dikebileyim diye kat çizgilerini önceden çizdim.)   

En son beline kalın lastik taktım, Kenar dikişini de geçtikten sonra etek hazır oldu. Kuzucuğum çok beğendi, inşallah sizler de beğenmişsinizdir.  Hepinize kocaman kocaman sevgiler yolluyorum.   

9 yorum:

  1. Çok güzel olmuş ellerinizi sağlık :))

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkürler Aycan. :)

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık çok güzel olmuş. İyi günlerde giysin kızınız. Ben de kız çocuk istiyorum ama...ne güzel giydirilir kızlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, . evet kızları giydirmek oldukça zevkli. inşallah sizinde bir kızınız olur. :) sevgiler.

      Sil
  4. çok güzel olmuş eline sağlık:))))

    YanıtlaSil
  5. Çok beğendim tül de pek güzelmiş üstelik yapımı da çok zor değil gibi görünüyor iyi günlerde giysin kızın emeğine sağlık! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tesekkürler Sedacım, beğendiğine sevindim. Evet yapımı çok da zor değil, düz dikişten ibaret aslında. :) Sadece biraz uğraş istiyor. .. Sevgiler. :)

      Sil
  6. şipşak ve harika bir etek olmuş. Ellerine sağlık İlknurcum. :9

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...