22 Nisan 2014 Salı

çiçek desenli eteğim ve beyaz gömlek - flowered skirt and white shirt


Herkese bol bol selamlar. :)  çiçek desenli kıyafetlere iyiden iyiye alıştım ve çok sevdim. Bunda baharında etkisi var sanırım.  Düz dar etek kalıbı ile diktiğim eteğin belini biraz yüksek tuttum, belinde kemer yok pervaz uyguladım. 

               Eteğin boyunu da biraz uzun tuttum. Okulda da daha rahat kullanabilmek için ara boy olmasını istedim. Dikiş dikebilmenin en güzel tarafı bu olsa gerek , beğendiğiniz bir kalıp veya modelle istediğiniz gibi oynayabiliyor kendinize göre ayarlayabiliyorsunuz. :)

Bu kumaşın desenini hatırlayanlar olacaktır, daha önce diktiğim  buradaki ceketin kumaşı ile aynı, pamuklu, likralı rahat bir kumaş



Gömlek ise etkinlik için diktiğim buradaki gömleğin  kolsuz hali,  kol kenarlarına zigzak dikiş çektim, tabi evdeki makine ile pek hoş görünmedi ben de , biye şeklinde satılan taşlı biyeyi elde dikerek o çirkin görüntüden kurtulmuş oldum, basit dümdüz gömleğe şıklık kattı.  :)


Eteğin arkasında belinde fermuarın bitiş yerine kopça diktim.,kemer yerine pervaz geçirdim, çima dikişiyle sabitledim. Eteğin yırtmacı açık yırtmaç oldu.

 İşte böyle arkadaşlar bu günlük bu kadar.
 Hepinize kucak dolusu sevgiler yolluyorum.  :)

6 yorum:

  1. Dik , giy , yakıştır , çık , gez , işte bu , harikasın gene arkadaşım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, Nilguncum, idolumsun. :)

      Sil
  2. ilknur hanım çok hoş olmuş ikiside :)

    YanıtlaSil
  3. Bu kombine de bayıldım ikisi de çok güzel olmuş! Bu arada ilk defa bir şey daha öğrendim... Çima dikişi nedir kuzum?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkurlr.: ) cima dikisi ince dikis. Yani Kenara Cok yakin Dikis Pervazi cevirince onde gozukmeyen Sadece Arka tarafta Gorunen Cok kenardan dikis. Ben boyle Biiyorum. Begenmene Sevindim. :)

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...