15 Mart 2015 Pazar

SİYAH YÜN ELBİSEM - BASİC BLACK DRESS I SEWED



Tamamen pratik kestiğim elbisemi ,yaklaşık iki saat gibi bir sürede diktim desem yalan olmaz :)  Elimde siyah yün yaklaşık iki metrelik bir kumaşım vardı. Basit bir elbise dikmek istedim. 
 .



X



. Sadece arka , ön ve kollardan oluşuyor.  Herhangi bir bluzumu, ikiye katladığım kumaşın üzerine yatırdım ve  belden aşağısını kumaş verdiği kadar genişleterek kestim








Bugün gezmelere çıktık ailece. Tabi fırsat bu fırsat fotoğraf çekmeyi ihmal etmedik.




  Etek uclarını ise overlok çekip bıraktım.



Kolları ekledim, kol ağzını çift iğne ile bastırdım.





Böylelikle basit ama severek giyeceğim bir elbisem oldu. Yaşasın "dikiş aşkı" :)

Ayrıca bu aralar okulumuzda geçen seneki gibi, geçen sene de kutlamıştık. matematikçiler olarak "14 mart pi günü"nü etkinliklerle kutladık. 
3. ayın 14 ünde kutlanır.

"pi" temalı kermesimizle okulumuza gelir sağlamış olduk.
 Pi  sayısı = 3,14... Herhangi bir çemberin çevresinin çapına oranıdır.






Sağolsun velilerimiz yine büyük destek ve emek verdiler, hepsinin ellerine emeklerine sağlık.




Bu da bizim Einstein  :)  
Çok başarılı bir öğrencimizdir kostümünü tamamen kendisi düşünüp yaptırmış. Bize de sürpriz oldu.


29 yorum:

  1. Şu pi günü etkinliklerinize bayılıyorummm,matematik öğretmenine söyledim ama geç oldu ne yazık ki,artık gelecek sene..Elbisen de çok güzel olmuş,siyah olması ayrı bir güzel,yün olması daha güzel.Güle güle giy,bir de pratik dikmişsin,kolayca fikir hoşuma gitti :) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim çok teşekkürler, böyle etkinlikler farkındalık yaratıyor. güzel oluyor, öğrencilerimizin çok hoşuna gitti yine. elbise mi de beğenmene sevindim. evet oldukça pratik bir elbise oldu. Sevgiler :)

      Sil
  2. Dikimi kolay olan bu triko kumaştan elbiseniz çok güzel olmuş. Sade olması çok iyi her türlü takıyla kombinlersiniz. Güle güle giyin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle pratik ve rahatça kombinlenip her zaman giyilebilecek bir parça oldu. teşekkürler Nilgün sevgiler :)

      Sil
  3. Çok güzel olmuş. Size de çok yakışmış. Güle güle giyin. Fondaki mekan da ayrı bir mest etti beni:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler benim mekanım oldu orası ben de çok seviyorum parkımızı. Sevgiler :)

      Sil
  4. Çok güzel olmuş elbisen. Bu ara bende dikimi uzun sürmeyen basit kıyafetlere yöneldim. Pi günü çok yaratıcı. Ne güzel. Illa sevgililer günü gibi klişeleşmiş şeyler mi kutlanacak dimi ama. Ne güzel böyle kutlanacak başka özel günler bulmak:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet senin pratikliginden cogu zaman ilham almisimdir. Pi gununu bulan bulmus biz de firsata donusturduk. Okulumuza yaptigimiz kermesle gelir elde ettik. Cok tesekkurler sevgiler.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  5. pi sayısı çok anlamlı bir kurabiye olmuş :)) ayrıca elbisene bayıldım:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh tatlim , kurabiye pi sayisinin anlamina bir anlam daha katmis desk daha dogru olur heralde. Cunku arastirirsak pi sayisinin sayisiz gizemler barindirdigini girebiliriz. Ben biraz usendim hepsini yazamadim ama bu aksam uzerinde durayim. :) sevgiler canim :)

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  6. çok hoş olmuş, güzel günlerde giy :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Antigone sevgiler :)

      Sil
  7. Elbiseniz çok güzel olmuş ,siyah zaten yaz kış banko ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle siyah dolapta mutlaka olması gereken bir parça. teşekkürler sevgiler

      Sil
    2. Pi günü kutlamanız çok ilginç ve hoş geldi. Kermesteki güzel aperatiflerde çoook hoş geldi. Siyah elbiseniz de gayet güzel ve rahat bir parça. Sağlıkla iyi günlerde giyin.

      Sil
    3. sağolasın Funda hanımcım, beğenileriniz için çok teşekkürler :) Sevgiler :)

      Sil
  8. İşte o sarmaların yanında olmayı çok isterdim :) Elbise süper olmuş ellerine sağlık böyle büyük bir aşkla dikiş dikiyorsunuz ya ben çok kıskanıyorum. Sağlık sorunlarımı halledip aranıza dönmek istiyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh, canim beniim, hakkini helal et sarnalar yuzunden, ama inan biz de yiyemedik onlardan, satilsin diye .:) evet senden de bir an once bekliyoruz guzel guzel dikisler, cok gecmisolsun canim sevgiler :)

      Sil
  9. Valla boyle pratik isler her zaman dikis sevkimizi kamciliyor:) Cok chic olmus, guzel gunlerde kullan, yalniz sondaki resimler tam rejim baslangicimda hiccccc hosuma gitmedi:( Karnim guruldarken o sarmalar ye beni ye beniii diye nasil bagiriyordu? Duyman lazim:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim mevludecim, duymam mi o sarmalarin sesini nasil cirpindilar ye beni diye ama maalesef biz de yiyemedik satilsinlar diye sadece tadina baktik azcik :) canim cok tesekkurler begenmene sevindim. Sevgiler yolluyorum .:)

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  10. ellerıne saglık elbıse harıka olmus ve cok yakısmıss

    YanıtlaSil
  11. Çok çok güzel bir elbise olmuş çok da güzel taşımışsınız. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekür ediyorum Dikiş Burda sevgiler :)

      Sil
  12. Merhaba guzel baayan bloguma gelmissin hosgelmissin bende bakayim dedim birde ne goreyim super bir elbise ve guzellik ne giysen yakışır efenim 😀bu arada dikiş dikebilenlere ayri bir sevgim var bence.büyük yetenek tek yapamadigim sey, belkide yaparimda kafam basmıyor suanda kemoterapiden yeni.cikmisim kafa almaz ama bir ara ona da el atmayı dusunmuyor değilim herşeye el atan bir cinsim var da.bu arada ne.çok sevenin var.masallah yorum yazmak için telefonda epey bir asagi çekme operasyonu yapmak.durumunda kaldim ama acısını cikarttim upuzun bir yorum yaptim ohh rahatladim 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Canım, Kemoterapi hikayeni bir yorumundan okudum ve çok çok geçmişolsun diyorum. Allah kimselere öyle dert verip derman aratmasın. Sen çok şükür atlatmışsın sana da bir daha göstermesin. Yorumun çok hoşuma gitti, yüzümdeki gülümsemeyi hissetmişsindir. :) Hiç kafa almayacak birine benzemiyorsun bence sen dikişe bir el at. You tube sağolsun aradığın herşey orada gizli. : ) Canım güzel sözlerin için çok teşekkürler sevgiler yolluyorum. :)

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...