4 Mart 2015 Çarşamba

DESENLİ ELBİSE- DRESS


Herkese merhabalar.  Orta kalınlıkta olan penye kumaşının desenleri ilgimi çekmişti ve öylesine almıştım kumaşçıdan. Kumaşı aldım almasına ama ne yapsam diye uzun bir süre düşündüğümden bir türlü dikememiştim ...
 Kumaşım da zaten bu kadardı, desenleri denk getirme durumu olduğundan başka da bir şey çıkmazdı herhalde. En sonunda böyle bir elbise çıktı ortaya. günlük giyeceğim için yanlara iki de cep yaptım. İlk defa böyle cep diktim. Keşke daha önceleri de  cep yapabilmiş olsaydım diktiklerime. Zamanla öğreniyorum işte.



Elbisenin kalıbı yok aslında . Herhangi bir bluzumu kumaşın üzerine koyarak kestim ve altını kumaş verdiğince uzattım. Aynı şekilde kolları ve herhangi bir cep kalıbından da 4 adet cep kestim, bir de ince dikdörtgen parça yaka için kestim. Sonra da parçaları birleştirdim. Elbiseyi bugün giydim çok rahat bir elbise oldu. Yine esnek bir kumaş olduğundan fermuara gerek olmadı. oldukça kolay dikilen bir elbise oldu. Ayrıca kol ve etek uçlarını çift iğne ile bastırdım.

Fİzik tedavine devam ediyorum. O yüzden bu ara hiç birşey dikemiyorum desem yeridir. Bu elbise de yine, önce diktiklerimden. Bir iyileşeyim ne projeler var kafamda. Bakalım neler olacak. Önce sağlık, sağlık olmadan hiç birşey olmuyor. Çok şükür yine de.  

Şimdilik hoşçakalın ,sevgiler



29 yorum:

  1. Çok güzel bir elbise olmuş. Güle güle giyin. Ben hâlâ cep yapmaya cesaret edemiyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. CEP KONUSUNDA BİR DENEYİN , GERİSİ GELİYOR. :)

      Sil
  2. Çok geçmiş olsun ilknur hanım. Rabbim acil şifalar versin. Bu arada elbise de çok güzel olmuş. Desenleri iyi denk gelmiş. Elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin çok teşekkürler Fatma Hanim. ok teşekkürler :)

      Sil
  3. Allah acil sifalar versin, once saglik tabikii. Elbiseniun deseni cok guzelmis, Az olan kumaslarda, sanki daha guzel modeller cikiyor gibi geliyor bana. Ya son milimine kadar kullandigimiz icin, yada aman kumas az, ziyan etmemeliyim diye iki kat dikkatten. Ne dersin? ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Mevlüdeciğim, söylediklerine tamamen katılıyorum, kumaş az olunca aynen öyle oluyor. beğendiğine çok teşekkür ediyorum, öpüyorum. :)

      Sil
  4. Çok güzel olmuş, ellerine sağlık :) Geçmiş olsun umarım çabucak iyileşirsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Hülya, çok teşekkürler sevgiler :)

      Sil
  5. ellerine saglik çok guzel olmus. insallah tamamiyle sagligina bir kavus sabirsizlikla bekliyoruz yeni projeleri Ilknurcum, kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Sevgili Sultan. İnşallah çok bekletmem. Sevgiler :)

      Sil
  6. Yine çok şık bir elbise ellerine sağlık çok geçmiş olsun en kısa zamanda iyileşirsin umarım :))

    YanıtlaSil
  7. Çok geçmiş olsun İlknurcum. Biz çalışkan bloggerlara bu yıl nazar değdi sanırım. Neredeyse hepimiz o ve ya bu şekilde dikişten uzak Kaldığımız bir dönem yaşadık veya yaşıycaz. Bir an önce iyileş. Sevgiler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum. Evet aynen öyle , Bazen böyle durumlar oluyor tabi, yine de hamdolsun Allah hiçbirimize daha kötüsünü vermesin. :) Sevgiler :)

      Sil
  8. Geçmiş olsun tez zamanda iyileşir projelerinizi yaparsınız inşallah.

    YanıtlaSil
  9. Çok hoş ellerinize sağlık, acil şifalar :)

    YanıtlaSil
  10. ilknur hanım yine çok şık bir tasarım olmuş :)

    YanıtlaSil
  11. Çok geçmiş olsun canım...Elbisende çok şık olmuş her zamanki gibi ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum canım, beğendiğine sevindim. :) sevgiler :=)

      Sil
  12. Elbiseniz çok güzel olmuş ve size çok yakışmış. Güle güle giyin. Çabuk iyileşin inşallah, yeni projelerinizi bekliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İNşallah Funda Hanım, çok teşekkür ediyorum. Sevgiler :)

      Sil
  13. Geçmiş olsun İlknur hanım , biran önce sağlığınıza kavuşmanız dileğiyle .

    YanıtlaSil
  14. Öncelikle çok geçmiş olsun. Her şeyin başı sağlık gerçekten de. Elbisenize bayıldım. İlk dikmeyi düşündüğüm elbise modeli bu :) Size de çok yakışmış.Güzel günlerde giymeniz dileğiyle.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...