16 Şubat 2015 Pazartesi

Siyahlar (Hırka ve Tunik) - Blacks



Hırka mı desem kaban mı desem adını koyamadım. Aslında rahat baharda kaban niyetine giyilebilecek , bu soğuk kış günlerinde de okulda giyebileceğim kalınlıkta, astarsız rahat bir şey oldu...


Kumaşı çok ince kaşe , keçe kumaş kalınlığında .
  

Aslında o deri detayı yine kumaşın yaptığı azizlikten oldu, kumaşı aldıktan sonra her zamanki gibi yıkadım. ama yaklaşık 10 cm çekti, bir de üstüne önü arkadan kısa kesince öndeki kısalığı bir şekilde yok etlmeliydim. Ya yeniden ön için 1 metre kumaş alacaktım ya da bu şekile deri ekleyecektim. Yaklaşık 25 cm deri kumaş bu ekleme işi için yeterli geldi. Aslına bakarsanız deri olmasa belki bu kadar gösterişli olmayacaktı, çünkü bugün okulda arkadaşlar çok beğendi. Modelin aslı biraz daha uzundu aslında belki uzun olsa daha hoş olabilirdi ama artık bunu böyle kullanayım.



Ben belde kuşak bağlayarak kullandım, istenirse kemersiz de kullanılabilir. İki haliyle de fotoğrafladım. 
Yakanın içi dışına döndüğü için , deriyi eklerken derinin yarısını kumaşlar yüzü yüzüne , yarısını da tersi tersine gelecek şekilde diktim, Böylece iç taraf dışa döndüğünde dikiş yeri temiz görünüyor. 


Ayrıca yukarıdaki tuniğimi tayt üstüne giymek için diktim, Payetli kumaştan, hemen bir atraksiyonla cebini dikiverdim. :)
Herhangi bir badimi kumaşın üzerine koyarak , biraz bolluk vererek alt kısmını uzatarak kestim. oldukça pratik bir şekilde diktim ve rahatlıkla her zaman kurtarıcı bir parça olarak giymeye devam ediyorum.

Hoşça kalın.

9 yorum:

  1. Çok şık olmuş arkadaşım, iyi günlerde giymen dileğiyle. Deri ayrıntı çok yakışmış.Akıllı kadının hali başka oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkurler Nurten Hanimcim. Begendiginize sevondim. Belki deri olmasa bu kadar olmayacakti degil mi ? Sevgiler. :)

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  2. Ellerine sağlık İlknur Hanım... :))

    YanıtlaSil
  3. Çok şık olmuş ve belki de deri koymasaydın böyle güzel olumuydu bilemiyorum. Ellerine sağlık güzel günlerde kullan kabanın modeli nerden ..

    YanıtlaSil
  4. Çok şık olmuş İlknur Hanım, iyi günlerde giyin :)

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık,iyi günlerde giy :)

    YanıtlaSil
  6. çok güzel olmuş, iyi günlerde giy tatlım

    YanıtlaSil
  7. İkisi de çok hoş olmuş harikasın! :)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...