21 Şubat 2015 Cumartesi

ETEK ETKİNLİĞİ İÇİN DİKTİĞİM ETEĞİM - WRAP SKİRT (I SEW)



Bugün hava soğuk olsa da fotoğraflanmayı bekleyen eteğim için uygun bir gündü, ben de her ne kadar hasta olsam da bu fırsatı değerlendirdim. Hastayım evet bu seferde sırtım tutuldu. Çarşamba öğleden sora başlayan boynumdaki ağrı git gide arttı ve sırtıma indi ve iyice kilitlendim. Perşembe günü kar tatilinde...
öylece sıcak su torbasıyla yattım , daha doğrusu dinlenmeye çalıştım ve ertesi gün cuma günü dayanamadığım için artık soluğu doktorda aldım ve akşama kadar emardı, tahlildi derken hastahaneden çıkamadım.  . Doktorumun verdiği iğnelerden sonra bugün biraz daha iyiyim ama yaklaşık 10 günlük fizik tedavine başlıyorum pazartesi bakalım,  




Eteği dikeli bir iki hafta kadar oldu, Asıl modelde eteğin bir tarafı daha aşağıda ,asimetrik kesimli ancak ben bu şekilde iki yanını eşitlemeyi yeğledim. belki ileride bir tane de öyle asimetrik dikerim bilemiyorum. (Allah sağlık verirse tabi.) Sağlık ne kadar önemli sağlıklı olduğumuz her ana şükürler olsun.






  Aşağıda eteğin açık hali


Eteği dikmek , kalıbı çıkarmaktan daha kolaydı. iki yandan dikiş , pensler ve bir de kemer yerine pervaz. Fermuar yerine iki adet ilik ve düğmeler. 

Overlok makinesi gerçekten bir harika , iç dikişlerin temizliği diktiğim işte içimi rahatlatıyor, temiz iş başka. Overlok almayı düşünenler hiç durmasın alsın , derim, Dikiş zevkini kat kat arttırıyor.





Kumaşım dökümlü krep gibi  küçük kareli bir kumaş. Dergideki modelde , atmayan kaşe türü bir kumaş demiş ama ben bu kumaşta etek ucunu overlok çektikten sonra bir tık , incecik  katlayıp makinede dikince gayet iyi oldu.


Eteğin üzerindeki kısa ceketi de bu etekle giymek için diktim. Başka bir şeyle bir türlü kombinleyemedim ben de hemen buradaki bahsettiğim  kalıpla bir kısa ceket diktim. Onu da belki başka bir postta anlatırım.


 Yukarıdaki de eteğin modeli benimki çok farklı gibi duruyor değil mi?


52 yorum:

  1. çok geçmiş olsun. Etek göründüğünden çok daha fazla güzel durmuş üstünde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum, Özlemcim. sevgiler. :)

      Sil
  2. Ellerine saglik Ilknur, harika olmus ama en onemlisi kesimi uzerine cuk diye oturmus resmen. Bu arada çok geçmis olsun, kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ediyorum, Sultan. Beğendiğine sevindim. Sevgiler benden. :)

      Sil
  3. Dergideki modelin arka ortasında dikiş vardı ve çok kötü duruyordu. Ve bu sayıyı sırf bu etek için almıştım. Yandan dikişli nasıl yaptın bir diyiverde ben de yapayım. Bu arada ellerine sağlık süpersin ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkada dikis mi varmis?, Allah Allah ben kumas kati yapmisim farkinda olmadan demek, cok bakmadim anlatima, kafama gore yerlestirmistim kalibi, srn de oyle yap bence

      Sil
  4. Çok hoş olmuş eline emeğine sağlık. Ayrıca çok geçmiş olsun. Her işin başında sağlık. Burda modelinden daha hoş gözüküyor. Belkide asimetrik modeller gözümüz pek alışmadı. Bencede eşitlemek çok daha iyi gösterdi modeli güle güle kullanın çok öpüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen oyle her is saglikla oluyor, Evet belki gozunuz alisinca bi tane dikerim oyle asimetrik. Cok cok tesekkur ediyorum Sebnem Hanimcim sevgiler ben de opuyorum :)

      Sil
    2. Gozumuz yazacaktim :)

      Sil
    3. Gozumuz yazacaktim :)

      Sil
    4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  5. Cok tesekkurler canim :) sevgiler .

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Geçmiş olsun,bu eteği ben de beğeniyorum ,senin daha önce diktiğin ,pratik olarak biçtiğin etek vardı ,onunla nasıl , beğenme olarak soruyorum :) yakışmış bence de,ellerine sağlık,güle güle giy :) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ikisinin yeri de ayri, bu kalipli oldugu icin bunu dikmek icin hic kafa yormadim o yonden kolay oldu. Giyimi de rahat, bu guzel , yine de zevk tabi, cok teşekkürler sevgiler canim . :)

      Sil
  8. Ellerinize sağlık, bitirmişsiniz bile!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Begüm seninkini de bekliyorum merakla . sevgiler Teşekkürler :)

      Sil
  9. harika olmuş <3

    bu arada yeni bloguma beklerim :) http://buseilehayat.blogspot.com

    YanıtlaSil
  10. Çok geçmiş olsun, acil şifalar dilerim. Eteğiniz çok güzel olmuş, güle güle giyin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkürler sevgiler Funda Hanımcım Amin :)

      Sil
  11. Öncelikle çok geçmiş olsun . Sonra da ellerinize sağlık diyeceğim. Etek hem açık halinden hem de dergidekinden çok daha güzel durmuş üzerinizde. Yine dergide beğenmediğim dikildiğinde bayıldığım bir model vakası daha :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok çok teşekkürler canım, beğendiğinize çok çok sevindim. Aynen kimse de dikmemişti daha önce ama ben tahmin ediyordum iyi birşey çıkacağını. tekrar teşekkürler sevgiler :)

      Sil
  12. çok geçmiş olsun.. etek te süper olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  13. Çok geçmiş olsun İlknur Hanım, çok yakından bilirim ben o şikayetleri, çok fenadır, bir an önce iyileşmeniz dileğiyle...Ben de Şebnem Hanım' a katılıyorum, Burda' daki halinden daha güzel olmuş, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım yaralının halinden ancak yaralı anlar . yıllardır ben de dönem dönem nükseder bu tutulma. Çok çok teşekkürler. sevgiler B:)

      Sil
  14. Geçmiş olsun. Eteğiniz de çok havalı duruyor. Modeldekinden çok daha güzel olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  15. İlknuuuuuur ben bu eteğe bittim. hemen benim etek etkinliğine de kpyalım eğer istersen. 1 martta yayınlıycam. çok güzel bi model. sana da öyle yakışmışki. orjinalden daha şık olmuş. ben de yapmalıyım bundan. her eteği beğenmem bu tam benlik olmuş canım be. ileriki zamanlarda dikilecekler listesine girdi. bittim. kolay da gözüküyor. peki ön kısımda açılma oluyor mu.rahat mı yani frikik falan olmasın da:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy, canım benim, beğendiğine gerçekten çok çok sevindim.. Yayınlamanı çok isterim tabiki senin etkinliğin için diktim. Mutlaka dikmelisin, çok kolay hem de firikik vermiyor açılma filan yok, tabi rüzgarda uçuşan bir kumaş değilse.( Gerçi biz ona da bir çözüm üretebiliriz ;) Rahat kullandım , önden öyle çok kısa da değil. Gönül rahatlığı ile tavsiye ederim.

      Sil
  16. zaten etkinlik için dikmişsin ben heycandan eteği görünce yorum yazmaya başladım heyecandan. çok güzel ama yaaaa:) ellerine sağlık. süpersin

    YanıtlaSil
  17. Çokkk güzel olmuş ellerinize sağlık...:))

    YanıtlaSil
  18. Canım çok geçmiş olsun zaman zaman ben de aynı sağlık sorunlarından muzdarip oluyorum yaşayan bilir... fotolar harika!... etek ayrı bir harika olmuş!... instagramda da dediğim gibi çok kararsız kalmıştım bu modele çok uygun bir kumaşım vardı ama sende görünce mutlaka dikmeliyim dedim... kış bitmeden dikerim inşallah!... Sevgiler! ... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim benim cok sevindim begendigine ve dikecegine. Merakla bekliyorum etegini hadi bskalim. Insallah hemen dikersin. Sevgiler.:)

      Sil
    2. Canim benim cok sevindim begendigine ve dikecegine. Merakla bekliyorum etegini hadi bskalim. Insallah hemen dikersin. Sevgiler.:)

      Sil
  19. Cok chic olmussss, pantalondan baskasini giymem desemde bir iki tane etegim var, ve bugun bu modeli kestirdim gozume sende gordukten sonra. Modeli birebir uygulasam onu cokmu kisa olur acaba, sanki biraz oyle gibi gorundu gozume.
    Bu arada yarin postaya veriyorum cetveli ama ne kadar surede eline ulasir inan hicbir fikrim yok.
    Kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy canim benim zahmet oluyor :). Cok cok tesekkur ediyorum. Modelin onu aslinda cok kisa degil. Istersen keserken biraz on kismi daha uzun birakabilirsin. Bence spor bir kumastan sana guzel olur. Tekrar cok tesekkur ediyorum opuyorum , kardesim. :)

      Sil
    2. Ayy canim benim zahmet oluyor :). Cok cok tesekkur ediyorum. Modelin onu aslinda cok kisa degil. Istersen keserken biraz on kismi daha uzun birakabilirsin. Bence spor bir kumastan sana guzel olur. Tekrar cok tesekkur ediyorum opuyorum , kardesim. :)

      Sil
    3. Zahmet ne kelime. (bugun postaladim) gonderirken sanki kendime yolluyormusum gibide heyecanlandim:)) Etek konusundada onerini dikkate alacagim, tesekkur ediyorum bende seni kocaman opuyorum...

      Sil
    4. Ooo cok sevindim. Ben daha cok heyecanla bekliyorum o zaman. Cok tesekkur ediyorum ..sevgiler yolluyorum. :)

      Sil
  20. Teşekkürler hemen geldim. )

    YanıtlaSil
  21. Teşekkürler hemen geldim. )

    YanıtlaSil
  22. Hayran kaldım çok güzel bir çalışma olmuş, elinize sağlık, çok beğendim:).

    YanıtlaSil
  23. Bu arada geçmiş olsun, sağlık çok önemli en ufak bir rahatsızlıkta bile bunu daha iyi anlayabiliyoruz. Allahtan acil şifa diliyorum. Bunun dışında bu etek kalıbını siz mi buldunuz yoksa dergiden mi çıkartmıştınız merak ettim tam size göre olmuş özel bir kesim yaptınız mı kloş etekten farklı olarak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum sevgili Handan, Beğendiğne çok çok sevindim. eteğin kalıbı; 2015 ocak burdasında 108 nolu modeldi. ancak ben bir taraftaki asimetriyi yok ettim iki tarafı birbirine eşitledim. Böyle birşey çıktı ortaya. Kloş değil üç parçadan oluşuyor. sevgiler.

      Sil
  24. etek çok güzel olmuş canım çokta yakışmış sana ellerine sağlık. çok çok geçmiş olsun inşallah kısa zamanda iyileşirsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim teşekkürediyorum, amin inşallah. Sevgiler.. :)

      Sil
  25. Vallahi senin etek çok daha güzel olmuş. Şimdi bunu görünce kendime de bir tane dikesim geldi. Ellerine sağlık. Sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mutlu oldum beğendiğinize. hemen dikiverin bi tane dikimi çok kolay. çok teşekkürler. Sevgiler. :)

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...