17 Ocak 2015 Cumartesi

Etkinlik Yeleğim. :)


 Merhabalar sevgili Diktim Diktim Giydim bloğununun sahibesi, hocamın yaptığı yelek dikme etkinliği ( ayrıntılar burada) için diktiğim bu yelek aslında kolları farklı renkte olan bir ceketmiş ben ilk gördüğümde yelek sanmıştım ve modeli görür görmez
bundan dikmeliyim demiştim. Yelek etkinliği de bu düşüncemi hızlandırmış oldu. İyiki de dikmişim çünkü sonuçtan oldukça memnun kaldım. 
Dergideki anlatım beni oldukça yorsa da, en sonunda kafama göre yapmaya karar verdim ve sonunda işin içinden çıkabildim.. Modelin çok parçalı ve parçaların renkli oluşu, ayrıca arka taraftaki renklerin görünmeyişi kafa karıştırıcıydı. Astar parçalarının tam anlamıyla ayırt edilmemiş olması da cabası. Her neyse bu zorluklara rağmen bu işi de tamamlamış olmak sonuçta da iyi bir parçanın ortaya çıkması beni sevindirdi. 



Kumaşım ince kaşe türünde, rengini çok severek aldım. Aslında omuz kısımlarını siyah deriden yapacaktım.Sonra böyle siyah kaşe kullanmayı tercih ettim. Yan kuplarını da siyah yapacaktım ancak  kumaşım olduğundan riske atmamayı tercih ettim. Şimdi bir tane daha diksem öyle yaparım ama. :)


Modelde bel kısmında biraz prova çıktı. Tabi bunun sebebi benim vücut  proporsiyonumdan olabilir. Herkeste proava çıkmayabilir. Ayrıca astar yapmadım. Uğraşmak istemedim astarla. Kenar kısımları kol ağzı ve eteklerini yapışkan tela ile çevirip elde bastırdım. Böylelikle işim daha da kolaylaşmış oldu. Ayrıca içerden çıt çıtları da diktikten sonra yelek giyilmeye hazır hale geldi.



Evde ve gece olmasından fotoğraf kalitesi oldukça düşük oluyor. Ayrıca yelek biraz ütüsüz gibi duruyor değil mi? Kız kardeşimden oturmadan geldik o yüzden biraz kırışmış, kusura bakmayın olur mu. :) Bu arada kız kardeşim de yeleğimi çok beğendi ve hemen bir tane de kendisine dikmemi istedi. Kendisi öyle her şeyi beğenmez de ondan olsa ğerek pek sevindim. En kısa zamanda bir de ona dikmeyi planlıyorum. :) Hazır etiket de  yaptırmışken etiketlerim de yerlerini bulurlar artık. :)

Pantolonum da yine benim diktiğim buradan hatırlayacağınız pantolondur. 






Hepinize hayırlı günler diliyorum ve kocaman sevgilerimi yolluyorum, kendinize çok iyi bakın . :)















35 yorum:

  1. İlknur , zor çalışmaların kadını..benim de çok beğendiğim bir modeldi,çok farklı bir tarz.Modeli incelerken baktım,özellikle arka parça parça ,gözüm korktu,nitekim sen de seni zorladığını söylüyorsun ama senin işin zaten problem çözmek ..Çok güzel olmuş,renk seçimin de çok güzel ,pembe yakışmış,ön duruşu da çok güzel ,bayıldım valla..Ellerine sağlık,çevreden de tam puan almışsın,ohh daha ne olsun,iyi günlerde giy canım,sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim. Tum guzel sozlerin icin cok tesekkur ediuorum. :) sana bir tuuo vereyim yeleğin arka robasinin parcasiz yani butun halinde kalibi da astar olarak mevcut , istersen o kalibi da kullanabilirsin. Hatta ben yanlislikla onu da kesmisim fazladan.
      Tekrar tesekkurler sevgiler. :)

      Sil
  2. Çok güzel olmuş canım. Yelek giymeyi çok seviyorum . Bu model de aklımda olsun hazır sömestr yaklaşırken model biriktirelim değil mi? Güzel günlerde giy

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim begendigine cok sevindim. Evet somestriui dikis konusunda ben de iyi degerlendirmeyi dusunuyorum.:) cok teskkurler.))

      Sil
  3. Çok güzel bir model ellerine sağlık hakkını vermişsin :) Ben ceketini istiyordum bunun ama gözüm korktu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Aycan , hic gozun korkmasin o kadar zor degil. Cok fazla dergideki aciklamaya bakma daha kolay yaparsin. Cok tesekkurler. Opuyorum canim

      Sil
    2. Sevgili Aycan , hic gozun korkmasin o kadar zor degil. Cok fazla dergideki aciklamaya bakma daha kolay yaparsin. Cok tesekkurler. Opuyorum canim

      Sil
  4. Cok cok tesekkurler canim , sevgiler. :)

    YanıtlaSil
  5. çok güzel olmuş eline sağlık, bence deri yerine kaşe kullanman da daha isabetli bir karar olmuş :) sevgiller..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler evet böyle birbirine daha uydu. Beğenmene sevindim, sevgiler

      Sil
  6. hu hu süper olmuş. Emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Selda Bloğunuzu ziyaret ettim, ama bir sorun mu var bilemedim takibe alamadım. Takip etmek isterim sizi. :) sevgiler :)

      Sil
  7. Yeleğin rengine bayıldım. Model de çok güzel. Güle güle giyin.

    YanıtlaSil
  8. Elinize sağlık, güzel olmuş! Ben de etkinlik için bunu dikecektim, sonra üşendim, basite kaçtım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence mutlaka dikin bu modelden de. Aldığım tepkiler beni çok mutlu etti tavsiye ediyorum beğendiyseniz Begüm, sevgiler :)

      Sil
  9. Çok güzel bir model seçmişsiniz. Rengi duruşu hepsi güzel. Dediğiniz gibi yan kulpları da farklı bir renk kullanarak modeli dahada ortaya çıkarabilir. güle güle kullanın çok şık duruyor. sevgilerimle....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. EVet bir dahakini öyle düşünüyorum bakalım nasıl olacak. Beğenmenize sevindim çok teşekkürler Şebnem. :)

      Sil
  10. güle güle kullan yeleğini. Çok hoş olmuş.

    YanıtlaSil
  11. Ellerinize sağlık, yorucu olmuş biraz ama, sonuç süper :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkürler sevgili Gizli Dikiş :)

      Sil
  12. Puzzle gibi birleştirmişsiniz emeğinize değmiş güzel bir yeleğiniz olmuş...elinize sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle oldu ; şöyle mi böyle mi diye diye ortaya çıktı. hele bir de fazla parça kesmişimki sormayın. :) ,"Ustanın kötüsü parça arttırırmış hesabi", biraz zorladı ama ikinciye hazırlık oldu. :) Çok teşekkürler :)

      Sil
  13. Ben de dergideki fotoğraftan yelek olduğunu sanıyordum.Sizinkinin renkleri çok güzel olmuş, güle güle kullanın. Aklımda epeydir yelek dikmek var bakalım etkinlikten neler çıkacak...ayşe

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler sizinkini de görmek isterdim. sevgiler :)

      Sil
  14. Kardeşiniz istemekte haklı, gerçekten muhteşem görünüyor. Güle güle giyin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok çok teşekkür ediyorum A kumaşça. :) Beğenmene çok sevindim. :9

      Sil
  15. Sizin tavsiyelerinize uyucam ve bu yeleği mutlaka dikmek istiyorum çünkü) çok beğendim sizi alkışlıyorum.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ediyorum, pembe kumaşım, mutlaka dikmelisin, herkesten olumlu tepkiler aldım, gardropta olması gereken bir parça. Alkışların için ayrıca çok çok teşekkür ediyorum. Sevgiler. :)

      Sil
  16. Rengiyle de modeliyle de en favori yeleğim sizinki. Tam benim tarzıma uyan bir yelek. Dikişinizin güzelliği ve başarınızla gözlerimi kamaştırdınız. Hatta siz üstteki modeldeki yelekten çok çok daha güzel dikmişsiniz. bravo. Harikasınız tek kelimeyle. sizi tek geçerim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgüncüm, yorumun başımı döndürdü, senden bunları duymak büyük sevinç. çok çok teşekkür ediyorum canım, sevgilerimi yolluyorum.:)

      Sil
  17. İlknur hanım sizi mimledim, haberiniz olsun. Buradan bakabilirsiniz.
    http://fundaninpenceresinden.blogspot.com.tr/2015/01/mimlenenler-kervanina-katildimmmmm.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Funda hanımcım çok teşekkür ediyorum, Yazıyı hazırlamaya çalışacağım. Sevgiler

      Sil
  18. Çok güzel olmuş ellerinizi sağlık:)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...