7 Aralık 2014 Pazar

PELERİNİMLE HAVAM YERİNDE :)


Bugün hava çok güzeldi. Termosa çay demleyip açık havada çay içmeye gittik, fırsat bu fırsat ben de son dikilenlerden olan pelerinimi n fotoğraflanmasını bitirmiş oldum. Havanın kötü olması  diktiklerimi...
fotoğraflamamı engelliyor. Pelerinimi sonununda giyip fotoğraflayabildim. Birçok şey daha diktim ama fotoğraf işi galiba evde olacak bundan sonra, ya da toplu bir post yapacağım galiba.


 Dikim aşamalarında beni en çok zorlayan kısım cepleri oldu uzun bir araştırmadan sonra bu cep işini de su gibi içmiş bulunmaktayım.  .:)  bir kaç yöntem var . İlk defa denediğim için çeşitli kumaşlarda birkaç defa denemeden sonra bir de pelerinin  kumaşıyla deneme yapıp ondan sonra dikimi bitirdim. Sevgili Nilgün Sözveren in videosu çok işe yaradı. Ayrıca kurs hocam Kadriye Hanım da çok yardımcı oldu. İkisine de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. :)


Beni zorlayan ikinci husus ise öndeki cep üstlerindeki parçaları birleştirirken köşe dikişinin yöntemini bilmeyişim, bir türlü köşeler düzgün olmuyordu. Tabi dururmuyum aynı pelerini dikmiş olan sevgili Funda Çağlayan'a sordum. Sağolsun iki cümlesi işi çözmeme yeterli oldu. Meğer ne kolaymış. Kerdisine de ayrıca çok teşekkür ediyorum. :)

Aslında o parçaların bileşme yerinde bir de baskı dikişi olması gerekiyordu ama ben kötü görünür belki diye  dikmedim. 


Böylelikle uzun uğraşlar ve araştırmalar sonucunda dikip bitirmiş oldum. 


2012 ağustos  132 nolu model, kaşe kumaşla astarlı çalıştım.




İşte böyle arkadaşlar pelerinimi giydim havam da yerine geldi. hepinize bol dikişli musmutlu günler diliyorum. .  :)





40 yorum:

  1. Çoook yakışmış , güle güle giy :)))

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık, güle güle kullanın :)

    YanıtlaSil
  3. Süper olmuş ellerine sağlık güzel günlerde kullan :))

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel olmuş, hele köşeler tebrik ediyorum. Yararlı olabildiğim için ayrıca çok mutlu oldum. Çok güzel günlerde mutlulukla giyin inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Funda hanım, Birbirimize yardımcı olabilmek gerçekten mutluluk veriyor. Size köşelerin dikimini sorduğum sıra ben , bunu beceremediğim için, alt parçanın üzerine üst parçayı geriye çevirerek dikmiştim ve o kadar kötüydü ki , pelerini bitirmeyi hiç canım istemiyordu. sizinkini görür görmez sordum ve cevaptan sonra hemen söküp tekrar söylediğiniz gibi diktim.tekrar çok teşekkür ediyorum. :)

      Sil
    2. Rica ederim. Çok mutlu oldum. İyi günlerde giyin.

      Sil
  5. Ogretmenim, cok yakismis size ellerinize saglik..

    YanıtlaSil
  6. Sanırım dikiş dünyasında bu sezona pelerin ve volanlı hırka damgasını vuracak. Pelerin siz de kesinlikle çok havalı durmuş, gerçekten havanız yerinde, elinize sağlık, çok beğendim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım artık sıradan olan şeylere pek tamah edilmiyor, insanlar farklı şeyler arıyorlar galiba ondan biraz. Ben de ilk kez bir pelerin giydim ya ondan öyle havam yerinde olsun dedim, espiri katayım istedim işte öyle. Beğendiğinize gerçekten sevindim. çok teşekkürler.

      Sil
  7. Ben çok beğendim güle güle kullanın. Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Gerçekten de pek bi havalı olmuşsunuz, Kullanımı rahat mı bilmiyorum ama dikip giyenlere çok yakışıyor pelerin. Ellerinize sağlık güle güle giyin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkurler, sagolun. :) yok ya havam yerinde derken,oyle espri olsun istedim. :) kullanima gelince idare eder. Canta sadece elde tasinabiliyor, hareket kabiliteyiti biraz azaliyor ama dolapta cesit olsun, degisiklik iyidir. :)

      Sil
  9. Pelerine pek sıcak bakmıyordum ama sizinkini gördükten sonra fikrim değişti, çok beğendim güzel günlerde giyin....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkurler, ben de sevdim. Tavsiye ederim, cok tesekkurler.

      Sil
  10. çooook beğendim harika bişi olmuş :)

    YanıtlaSil
  11. Harika olmuş ellerine sağlık...:))

    YanıtlaSil
  12. ben de Nilgün'ün videosunu izleyip gaza geldim. hatta pelerinimin kalıbını çıkardım bile. kumaş da hazır. bakalım ne zaman otururum başına. seninki harika olmuş gerçekten, havan hakkaten yerinde ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) " havalar nasıl olursa olsun, sizin havanız yerinde olsun" lafı geldi aklıma birden. :) merakla bekliyorum o zaman inşallah tez zamanda bitir biz de bakalım. :) Çok teşekkürler. sevgiler. :)

      Sil
  13. Çok hoş olmuş.Ellerinize sağlık.Bu arada cep çalışması çok temiz olmuş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Havva Hanım, Aslında ufak tefek hatalar oldu ama görünmemiş, yine de idare eder benim için. çok teşekkürler sevgiler.

      Sil
  14. Çok güzel olmuş ve çok da yakışmış. Güle güle giyin.

    YanıtlaSil
  15. eline sağlık çok şık olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ediyorum. Nilgun. :) sevgiler.

      Sil
  16. çok güzel olmuş ellerinize sağlık çok beğendim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkurler, Zeynep begendihine sevindim. :)

      Sil
  17. Vaaav çok yakışmış,ellerine sağlık.Gerçekten havalı.Evet ben de ilk görünce çanta kullanımı açısından sıkıntılı diye düşünmüştüm.Olsun havası yeter :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ediyorum, Nursel, begenmene cok sevindim, canta kullanimi cok olmamakla beraber fena degil, elde tasimak gerekiyor ama kabandan farkli degisik guzel. Kisaca havasi yetiyor. :)

      Sil
  18. Çok başarılı bir çalışma olmuş canım ellerine sağlık :) çok da yakışmış

    YanıtlaSil
  19. Çok teşekkür ediyorum, Beğendiğine çok sevindim. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
  20. Bencede çok şık olmuş. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...