30 Aralık 2014 Salı

Kloş Etek - Circular Skirt (Yapım Açıklamasıyla)


Merhabalar, Kloş diz altı eteğimle sizlerleyim. Aslında daha önce  kloş etek dikmiştim ama...
tam anlamıyla kesmeyi kursta yeni öğrendim. Onca kloş etek kesimi ile ilgili yayına bakmıştım ancak bel kesimini tam olarak bilmiyormuşum, ya da iyi dikkat etmemişim galiba.  :)

Kumaşım oldukça tok desenli çelik penye. Ben içine  astar dikmedim,gerekmediğini düşündüm :)









Her neyse, faydalı olmak adına biraz da ondan bahsetmek istiyorum. Özetle, hızlı bir şekilde kağıt yardımıyla anlatmaya çalıştım. Bel ölçümüzü üçe bölüp çıkan sayıyı kumaşın köşesinden ölçüyoruz.

 (Mor çizgi. ) Bu ölçü bizim bel çizgimizi kesim hizamız olacak





  
Fotoğrafta kumaş katı bize göre sol taraf .   Eteği biçtikten sonra  bel ölçünüzde dikdörtgen şekilde kemer kesiyoruz , içine tela ütüleyip ikiye katlayıp bele geçiriyoruz.  Daha sonra gizli fermuar takıp, arka etek dikişini dikip bitiriyoruz. 

 Ben etek ucunu overlok çekip bi tık katlayıp incecik diktim ve eteğim giyilmeye hazır hale geldi.




Hoşça kalın  :)

21 yorum:

  1. Çocukken annem dikerdi bize böyle kloş etekler,çok giydim severek,ne güzel dönerdik eteklerimizi savura savura...İyi günlerde giy,çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen benim de vardı bir eteğim ozaman da severdim, hala giymesi çok zevkli bu etekleri. :) Çok teşekkür ediyorum. :)

      Sil
  2. İlknur hanım eteğiniz çok yakışmış iyi günlerde giyin. Anlatımınız da gayet yalın. İyi seneler diliyorum. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Funda Hanım, ben de iyi seneler diliyorum çok teşekkürler :)

      Sil
  3. Anlatımınız gayet anlaşılır net kumaş deseni çok hoş . Size çok yakışmış güle güle kullanın. sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Şebnem Hanım beğenmenize sevindim :)

      Sil
  4. Çok işime yarayacak hemen kaydettim. Size de çok yakışmış bu arada teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim teşekkür ediyorum sevgiler :)

      Sil
  5. Elinize saglik. Renklere bayildim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ediyorum Burcin ,sevgiler :)

      Sil
  6. İlknur hanım ben de siz gibi bir kloş etek hastasıyım. Bloğumu ziyaret ederseniz görürsünüz. Bloguma desteğinizi de bekliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki hemen geliyorum cok tesekkurler sevgiler :)

      Sil
  7. çok şık olmuş, güzel günlerde giyilsin ;))

    YanıtlaSil
  8. Çok teşekür ediyorum sevgiler :)

    YanıtlaSil
  9. Çemberin çevresi=2.pi.r (r=3'e yuvarlama) dersek bu yarım kloş mu oluyor acaba? Şimdi sevgili öğretmenim, bize bu anlatımı çizimli mizimli yapınca, aklıma deli sorular geldi takıldı :) Ki karışık ve hülyalı kafam bu konu üzerine daha önce de kendi kendine bir kaç sondaj yapmış ama fikirler geldiği gibi aynı hızla uçup gitmişti. Bulduk bir matematik öğretmeni, hem de dikiş kursu öğrencisi, sorularımızın cevaplarını almadan bırakmak olmaz değil mi ama:)
    Bir de daha dar kesim bir kloş var onun adı ne bilmiyorum. Ben genellikle ondan dikiyorum ama burda kalıbı, kendim çıkarmış değilim. O basene bele azıcık oturuyor, pensi falan da var. Bu dar kloş benim gibi 44'leri zorlayan ", kendisi hakkında kesinlikle "şişman" değil ama "genç irisi" sıfatını uygun gören hanımlar için daha ideal :) Neyse, çenem düştü yine çok şık ve kullanışlı bir etek olmuş. Ellerine sağlık, çok da yakışmış. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sSevgili Nurten Hanımcım, Aynen öyle bu etek yarım kloş olandan. O bahsettiğiniz 3 e yuvarlanan r = yarıçap değil pi sayısıdır yani 3, 14 , 3 e yuvarlanır.
      Ancak Bu yarım kloşta bu formül tutmuyor, ancak tam kloşta tutabilir. Çünkü tam kloşta eteği yere tam yayabiliyorsunuz , yani yaydığınızda ortaya çıkan delik bir çember oluşturur. Orada yarıçap işimize yarar ancak burada olmaz.
      Boşverin formüllere kafa yormanıza gerek yok, kumaşı ikiye katladığınızda beli keseceğimiz yer , bel ölçüsü / 3 olunca tam tutuyor. yani oradan kumaşı ölçtüğümüzde bel ölçüsünün yarısı çıkıyor.
      Dert etmeyin ben de 42 bedenim aslında, ben de sizin gibi şişman gösterebileceğini düşündüğüm için yarım kloş yaptım. Beğenmenize sevindim çok teşekkür ediyorum. sevgiler :)

      Sil
    2. pi yazacağıma r yazmışım ama derdim anlaşılmış, cevabım verilmiş, sorun yok :) Teşekkürler.

      Sil
  10. Çok güzel olmuş ve çok yakışmış. Yeni yıla hızlı ve çalışkan başlamış herkes ne güzel, güzel bir yıl olmasını diliyorum, sevgiler:).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum sevgilerimi yolluyorum, güzel dileklerine katılıyorum. :)

      Sil
  11. oooo tam benlik bir blogmuş öğreneceğim fikir alacağım çok model var çünkü bu sene ilgi alanım farklı dikiş kursuna başladım ama örgülerimide ihmal etmiyorum sevgiler ilknur hanm. diktikleriniz çok başarılı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindimm, İnşallah faydalı olur, sevgiler başarılar :)

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...