27 Aralık 2014 Cumartesi

Kaban



Ah Ah ... Bu Kabanla kaç zamandır uğraşıyorum bilemezsiniz. Tarz mı fiyasko mu ? bilemedim  :) En sonunda bitirdim ancak bir türlü içime...
sinmedi doğrusu. Çok severek giymeyeceğim bir parça oldu. Kalıp aslında daha önce diktiğim buradaki ceketin kalıbıyla aynı ama onda yaptığım daraltmaları tekrar yapmamak adına kalıbı hiç dikiş ayı vermeden kestim. omuzları bir türlü oturtamadığım için o kadar çok oynama yaptım ki anlatamam. En sonunda, eh bir parça, bu kadar oldu.


Aslında tek problem omuzlar değil kabanın rengi. Üstteki kahverengi olan kısım  krem tonunda olacaktı ancak aldığım krem rengi kaşe alırken uygun gibi duruyordu ancak eve getirdiğimde kesinlikle uymadığını ton farkının bir hayli fazla olduğunu görünce başladım tekrar kareli kumaşa uygun bir renk aramaya en sonunda da bu kahverengiyi uydurdum, lakin baştan beri içime sinmedi yine de diktim. 



İlk defa denediğim fermuarlı gizli cep dikimi de düşündüğümden daha kolaymış . Kabanı beğenmesem de bu cep dikimini öğrenmiş oldum. 
Neyse her yaptığımızın sonucu umduğumuz gibi çıkmasa da olsun, dikiş dikebilmek yine de çok güzel. :)












"Burda 2014  03  pratik dikiş" dergisinden

Hoşça kalın. :)


12 yorum:

  1. Bu kalıptan dün biçtim kumaşımı..inşallah bendede aynı problemler olmaz..kabanınız sorunlara rağmen bence güzel olmuş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah kolayca bitirirsiniz, bitinci mutlaka görmek isterim. :) teşekkürler. :)

      Sil
  2. İlknur Hanımcığım o kadar güzel dikişler diktiniz ki şimdiye kadar, bu da arada nazarlık oluversin. Hepimizin zaman zaman böyle deneyimleri oluyor. Bence kareli kumaşla değil de, ille de kombin yapılacaksa farklı bir renkle denemek daha iyi sonuç verirdi. Hatta bu kombinde koyu tonu alt bölgede çalışmak görsel anlamda daha güzel olurdu. Kumaşından daha varsa, alt bedeni düz kumaşla bir kere daha çalışmanızı, ekose kısmı da yeleğe falan çevirmenizi teklif edeceğim. Çünkü yaka ve omuzlar çok şık ve düzgün görünüyor. Fermuarlı cep fikri çok güzel. Bende de bir tane mürdüm rengi manto var. Hepi topu 1 kere giymiştim. Buna rağmen bir yere mi değdim, bir şey mi oldu bilemiyorum, yıkadım. Astarını da kumaşını da dikmeden önce yıkamış olduğum halde, bu yıkamada astar bir kere daha çekti. Hemen yeni astar aldım, eski astarı söküp yenisini dikip yepisyeni mantomla salınmam lazım ama üstünden 2 yıl geçti hala yapamadım. İnşallah siz giyecekseniz de değiştirecekseniz de benim gibi yapmayın, hemen halledin, kafadan kalksın. İyi günlerde giymeniz dileğiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah nurten hanımcım takıldım o kareli kumaşa illa yapacam, gözüm kör oldu bu kabanda, Niye akıl edemedim ben kahveyi altta kullahmayı . Ama kareli kumaşım çok azdı ya ondan, illa kullanacağım o kareliyi. Kareli olana biraz fazla ödedim ziyan olmasın dedim galiba. bu da ders olsun bana takılmaacağım oyle illa bu olacak diye. Ayrıca güzel sözleriniz için çok teşekkürler sevgiler.

      Sil
  3. Ellerine sağlık , bazen bana da olur diktiğim birşey hiç içime sinmez.

    YanıtlaSil
  4. Niye beğenmedin ki bence güzel olmuş. Renkler güzel görünüyor aslında. Yani ben iki renk şeyleri severim. Artık çok renk uyumuna bakılmıyor. Hardan sarısı ve siyah kaşeden yapılmış bir kaban gördüm ve çok beğendim ben de yapmak istiyorum. Bence giy sen onu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık bir iki kere giyerim bir bakayım tepkilere. :) çok teşekkürler. :)

      Sil
  5. Merhaba İlknur,bazen kumaştan mı kaynaklanıyor ya da biz doğru kumaş doğru model konusunda mı yanılıyoruz bir türlü içimize sinmiyor.Hepimize oluyor sanırım .Ama önden duruşu güzel bence de,cep ayrıntıları için de sevindim.Eline sağlık canım,iyi günlerde giy :)) Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Aslında oldukça güzel görünüyor. İki renkli ve ekoseli olması ayrı bir hava katmış. Cep ve fermuar uyumlu olmuş. Tam olarak aklınızdan geçen olmadığı için ısınamadınız belki ama bence gayet hoş olmuş.

    YanıtlaSil
  7. Ilknur'cugum bende Nurten hanıma katılıyorum. Keşke ekoseyi roba gibi çalışsaymışsın. Kollar da kahverengi olsaymiş. Proporsiyonu güzel dururmuş. Hatta ekose verev olsa daha iyi olurmuş. Üzgünüm çok emek vermişsin. Ahhh ahh işte dikiş böyle bazen bizi üzüyor. Ama sen de hep tutturuyorsun. Arada böyle tutmayan vakalar da olsun canımmmm. Moralini bozmadan dikişe devam...

    YanıtlaSil
  8. Bu arada alıcı gözle baktım da ( resmi büyüterek) o kadar da kötü olmamış. Sanırım yazdiklarindan etkilenerek ön yargili bakmisim. Güle güle giyin. ..

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...