8 Ağustos 2014 Cuma

Beyaz çiçekli maksi



Merhabalar.  :)

Bayramdan önce diktiğim elbisemin alt eteğini bugün bastırınca hemen giyinip çocklarla dşarı çıktık ve fotoğraflama işlemini  de böylece yapmış oldum. . Yine etek ucunu kıvırma ayağı ile diktim. Üst bedenin kalıbı ...
aşağıda da fotosu olan daha önce diktiğim burada ve buradaki elbiselerin kalıbıyla aynı.
Elbisenin eteğini ise, dikdörtgen olan kumaşın  önünü üstten büzdürürek birleştirdim . arka eteği ise iki tane pens koyarak büzgü olmadan çan şekilde kestim ve üst bedenle birleştirerek diktim. 
Kumaş özelliklerine gelince; incecik ipek gibi dökümlü tüm yazlık bir kumaş, Baya uzun zaman önce yine parça kumaşçımdan , tam da kumaşların yeni geldiği sırada bolca almıştım. Aslında uzun kiloş etek düşünüyordum ama sonra fikrimi bu  elbiseden yana kullandım.
Çocuklar parkta  biraz oynadılar ve oturup birşeyler içtikten  sonra evimize döndük. Laf aramızda çok eğlendik, bazen çocuklarla böyle vakit geçirmek çok iyi geliyor. Bugün kızıma yazlık bir peplum bluz ve aynı kumaştan mini eek diktim . çok güzel oldu, onu da kısmetse fotoğraflar fotoğraflamaz yayınlayacağım, şimdilik bu kadar, hepinize kocaman kocaman sevgiler yolluyorum, hoşçakalın. :)







11 yorum:

  1. Harika görünüyor sizede çok yakışmış.Güzel günlerde giyin inşallah.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim. Sagolun.:) sevgiler. :)

      Sil
  2. Çok yakışmış , ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuş ellerine sağlık :))) Eteğin arka kısmında hiç büzgü yok mu sadece önde mi var ? Merak ettimde :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim, aciklayici yazmamisim aslinda, sagol hatirlattigin icin. Arkada hic buzgu yok. Çan iniyo. Bunu ekleyeyim. Sevgiler.:)

      Sil
  4. Çok şık bir elbise olmuş. Doğrusu bu kalıptan böyle bir elbise yapmak hiç aklıma gelmezdi.daha kalıptan çok net göremiyorum herhalde.neyse öğreniceğim çok şey var daha.güle güle giy cnm...sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa sen mi , bence sen harikasın. Kendine haksizlik etme. Aslında ben önce bir elbise hayal ediyorum, önce alt eteğin0i nasıl yapacağıma karar veriyorum, sonra buna bir üst lazim diyorum ve elimdeki kalıplardan uygun olan zaten iki tane var, birini seçiyorum. öyle . çok da marifet gerekmiyor aslında ben elimdeki kalıbı değerlendiriyorum o kadar. canım benim, tembeller yaratıcı olurlarmış ya doğru galiba. :) teşekkürler sevgiler.

      Sil
  5. ay çok çok güzel olmuş, çok beğendim! çokta yakışmış maşaAllah! aslında elbise sıcak yaz günlerinde çok kullanışlı.. hayırlı günlerde giymen dileğiyle.ellerine emeğine sağlık!
    etek kıvırma ayağı denilen tülbentlerin kenarını kıvırdıkları ayak mı acaba? eğer oysa ben pek başarılı olamamıştım. kızıma kloş etek diktimde etek uçlarını kıvırmak aslında rahat olurdu. zahmet olmazsa bir ara kıvırma anını fotoğraflarsan çok sevinirim canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkurler Saadet Hanimcim. Kivirma ayagi ile acilen bir video uapmayi dusunuyorum, cok soyleyen oldu yapamadigini. Evet o tulbent kenari yapilan ayak. Sevgiler. :)

      Sil
  6. ellerinize saglik guzel olmus vede yakismis
    ben de kendimce birseyler dikmeye calisiyorum sizin gibi blogcularda ilham oluyorsunuz tesekkurler

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...