19 Ağustos 2014 Salı

Astarlı elbiseye fermuar nasıl geçiririlir? - How to sew zipper of a dress with undercoat

Bildiğim kadarıyla elbiseye gizli fermuarı nasıl diktiğimi anlatmak istiyorum, daha önceki  buradaki  yayınımda fermuarı dikerken fotoğraflamadığım için anlatamamıştım ve isteyenler olmuştu. Şimdiden söylüyorum, kendi kendime bakarak bu şekilde olması gerektiğini düşünüp yapıyorum, eğer yanlışım  olursa  söylerseniz düzeltebilirim.  ...
 Bu elbisemi yiğenimin kınasında giymek için diktim, Kısmet olursa giydikten sonra yayınlayacağım. Cuma günü Antalya ya düğüne yolculuk var, bakalım fotoları koyarım gelince . :)






Öncelikle fermuarın düz yüzü ile elbisenin düz yüzü birbirine bakacak şekilde önce bir tarafını yerleştiriyorum ve iğneliyorum.  daha sonra kenardan düz bir dikiş geçiyorum, bunu elde de yapabilirsiniz ancak bence makine daha pratik Sonra aynı işlemleri fermuarın diğer  tarafında da aynı işlemleri gerçekleştiriyorum.


Sonra da astarı,yine kumaşlar yüz yüze bakacak şekilde ( elbise yakalı ise yakadan) yoksa böyle robadan dikiyoruz, orayı da fotoğraflamamışım ama anlaşılıyor sanırım. 



İğneli halinin düzden görünüşü böyle.




                                                 İğneli halinin tersden görünüşü de böyle.






Kenardaki dikişten sonra fermuar ayağını takıp fermuarın dişini oluğa yerleştirip dikkatlice dikiyorum.



Sonra da astarı çevirip elimde dikkatlice resimde görüldüğü gibi dikiyorum. Ben biraz özenmeden hızlıca yapmıştım , daha güzel olabilir tabi. Bu şekilde fermuar takma işlemi bitiyor. 



Bu da bitmiş hali.  

Hoşça ve sevgiyle kalın.  

10 yorum:

  1. Kontrol edildi doğrudur efendim :))) Elbiseyi merak ettim ama şimdi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler canim, :), elbise sahane, gerisi bahane dermisim. :) elbiseyi dugunde giydikten sonra. Insallah. :)

      Sil
  2. Öncelikle artık seni takip listemde görmekten son derece memnun oldum. Ben astarı senin elinle tutturduğun yerden makinaya çekiyorum.Çünkü makinaya çekmek bana da daha kolay geliyor.Bir çorabı dahi elimde yıkamaya üşendiğim gibi elimde hiç birşey dikmemeye çalışıyorum..:)) diline sağlık öğretmenim çok güzl anlatmışsın bu arada...:) Sahi hangi branşın öğretmenisin? Sevgiler...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim, matematikçiyim ben, Evet ben de bir kaç kere makine ile diktim, söylediğin gibi, ancak fermuarın bitim yeri bu şekilde sanki daha muntazam oldu gibi, bilmiyorum bana el baskısı zor gelmiyor sanki. çok teşekkür ediyorum beğendiğine sevindim. Sevgiler öpüyorum. :)

      Sil
  3. Ben tatile gitmeden kızıma bir elbise dikmiştim ve üst kısmı astarlamıştım. Aynen böyle yaptım. El baskısından ne kadar nefret ettiğimi anladım astarı elde bastırırken. :)
    Elbiseyi de merak ettim şimdi. Renk harika görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aslında makinede de dikilebiliyor ama ben böyle daha muntazam tutturdum sanki, dediğim gibi el işçiliğini seviyorum, bana pek zor gelmedi, ama ben de teğelden hiç hoşlanmam. elbiseye gelince düğünde giydikten sonra yayınlayacağım inşallah. salıdan sonra bakalım. ben çok sevdim inşallah siz de seversiniz, çok teşekkür ediyorum, sevgiler. :)

      Sil
  4. Güle güle kullanın elinize sağlık pek bi güzel olmuş elbise:)
    Ben etkinlikten geliyorum blogunuza..Benimde hobi blogum var. İadeyi ziyarete beklerim ;)
    http://ebruli1907.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler hemen geliyorum. sevgiler. :)

      Sil
  5. ellerinize sağlık...merakla bekliyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Ümit, kusura bakma cevaplamakta geciktim. :) Sevgiler.

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...