4 Temmuz 2014 Cuma

SARI ETEK - YELLOW SKIRT

Hepinize kucak dolusu sevgiler !  :) Aynı zamanda hayırlı ramazanlar diliyorum. Ramazandan mı , sıcaklardan mı , oruçtan mı bilmem, bu aralar çok halsizim.  Yoksa neler dikerdim neler şimdiye kadar.   :) Tatile girdik, neler yaparım tatilde diyordum hep ama sonuç görüldüğü gibi fiyasko. Neyse yine de son iki gündür daha iyiyim galiba alışıyorum. 
 Bu gün de sarı eteğimle karşırızdayım arkadaşlar.  :) Ben bu eteği çok sevdim.  Öyleki giyer giymez asansörle inerken, ilk iltifatımı komşumun 6 yaşındaki kızından "üstün çok güzel " cümlesiyle almış bulunmaktayım. :))
Gömleği de buradan hatırlayacaksınız. Bugün adeta diktim giydim modundaydım.  :)





Gelelim eteğe, kumaşı oldukşa dökümlü, ipek krep kumaş.   İçinin astarı ise ince carse penye dökümlü bir kumaş.

 
Fotoğrafları kızım çekti sağolsun.  Ayakkabıda karar veremediğim için giderken yanıma bir çift ayakkabı daha götürmüştüm. buradaki ayakkabı farkı ondan.  :)



 Eteğin kesiminde bildiğimiz çan etek şeklinde  kumaş verdiğince kestim.  Diktikten sonra önünü istediğim uzunlukta ayarlayarak kısadan uzuna doğru göz kararı kestim. giyip denedikten sonra baktım olmadı tekrar önü biraz daha oydum. ikinci kesişimde tam istediğim gibi oldu. 
Astarı da aynı etekle birebir kesip dikip hazırladım.

 Kemerini de yukarda görüldüğü gibi iki tane pervaz şeklinde parça kesip birine tela yapıştırdım ve eteğe geçirdim. 

Yine fermuarın üstüne birit hazırlayıp diktim , düğme yerine de evdeki boncuklardan diktim. :)


Alt etek ucunu, kıvırma ayağıyla muntazam bir şekilde dikebildim. bu kıvırma ayağnı yeni keşfettim harika bir şey. Özellikle şifonların etek uclarında çok iyi sonuç veriyor. Görüldüğü gibi astarı etekten 2-3 cm kısa keserek ucunu açık bırakarak uçuş uçuş bir hava vermesini sağladım. 


Gömlek;  Ben diktim
Etek;  Ben diktim
Ayakkabı; Tergan
Kolye ;  Sosyete pazarı  
Çanta; Louis Vuitton
  

Şimdilik sevgiyle ve hoşça kalın.  :)
  bu arada instagramda ben  :       http://instagram.com/ilkygmur

23 yorum:

  1. kendin dikip giymek gibisi var mı? ne güzel olmuş.. renklerde süper çok yakışmış doğrusu.. hayırlı günlerde giy İlknur hanım. eteğin etek uçları kemer kısmı çok muntazam olmuş kalıbı nereden acaba?
    ramazanın mubarek olsun bu arada Rabbim tuttuğumuz oruçları kabul etsin, güç kuvvet, sağlık sıhhat versin de tutalım inşaAllah hayırlısıyla.. sevgiler hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim Saadet Hanimcim. Guzel dualarınıza ve begenmenize cik sevindim. Kalipsiz aslinda, tamamen belimi olcerek kestim asagi doğru can sekilde genisleterek kestim. Sora arkaya iki pens attim. Duz dar etek kalibi kullanilabilir, asagi dogru genisletilerek kesilebilir. Bu sekilde. Tekrar cok tesekkurler, dualariniza beni de katin sevgiler. :)

      Sil
  2. valla pratik kesimle bu eteğe ulaşmışssınız ya tebrik ederim çok hoş olmuşş güle gül kullanın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok teskkurler Ferhan Hanim. :) Matematikci olunca bicmek daha kolay oluyor galiba. ( burada tevazu gosteremeyecegim :) ) Begendiginize Sevindim. Tekrar tesekkurler. :)

      Sil
    2. Ayrica Ferhan hanim, beni de. Bu etekle etkinliginize katarsaniz cok sevinirim. Dikemem diye tembellik ettim bir turlu kosullari yerine getirmiştim. Bunu dikerken aklimdan gecmisti. Tesekkurler.

      Sil
    3. taslak posta ekledim bile yorumunuzu görünce =) ne yalan söyliyim etkinliğe katılmadığınıza üzülmüştüm bu eteği gördüğümde =)

      Sil
    4. Çok sevindim, Ferhan Hanımcım, teşekkürler, sevgiler. :)

      Sil
  3. tatile girince ben de hayallerimde her gün neler neler dikecektim :)kaplumbağa hızındayım Allah orucumuzu kabul etsin :)) etek bir harika olmuş dostum bayıldımmm o kadar yakışmış ki uzun uzun baktım maşallah güle güle giy

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimiz ayniyiz galiba tatilde bi yavaslik. Guzel sozlerin icin cok tesekkurler. Amin hepimizin orucu kabul olur insallah. Sevgiler. :)

      Sil
  4. Bencede üstün çok güzel olmuş:)))) güle güle giyin

    YanıtlaSil
  5. etek harika olmuş üzerine de tam oturmuş.gömlekle de uyumu süper...güle güle giy:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Tuğçecim. Sevgiler :)

      Sil
  6. Çok güzel olmuş ellerine sağlık. Güzel günler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Coook tesekkur ediyorum Aycancim. Sevgiler. :

      Sil
  7. ay ben bayıldım eteğe yaaa, resimlere baktıkça dikesim geliyor hemen hangi kumaştan dikmeliyim düşünmem lazım :))) ellerine sağlık canım çok yakışmış, sandeletle günlük diğer ayakkabıyla abiye olarak bile kullanılabilir her şekilde uyar bu elbise çok beğendim çok eline sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim, yorumun beni çok mutlu etti. çok teşekkür ediyorum. dik tabi serin serin giyersin . Yaşasın dikiş aşkı. :) Sevgiler. :)

      Sil
    2. o kadar beğendim ki şaşkınlıktan sonda etek yerine elbise demişim :))) halbuki biliyorum o bir etek ;)))

      Sil
  8. Ayy bende cok begendim kemerde biritlerde cok his durmus guzel gunlerde kullanin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğine çok sevindim, çok teşekkür ediyorum sevgiler. :)

      Sil
  9. Süper, daha ne söyleyeyim:)

    YanıtlaSil
  10. bu etek de ayrı güzel omuş canım...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...