13 Haziran 2014 Cuma

ŞİFON GÖMLEK - Chiffon shirt




HEPİNİZE SELAMLARRR.  :) 
 Yeni diktiğim şifon gömleğimle sizlerleyim,  gömleğimi elimde bulunan daha önce diktiğim buradaki    gömleğimin kalıbını kullanarak kestim. . Kumaşını çok beğenerek almıştım, yumuşacık , aynı zamanda oldukça dökümlü bir kumaşı var. Ayrıca deseni de favorim oldu. :) 


 Bu gün benim için çok yoğun bir gündü. Sabah karneleri verdik bir eğitim öğretim yılı da kazasız belasız  sona erdi , darısı seneye dedik bakalım. Daha sonra karnesini alan benimkilerle gezdik dolaştık , sinemaya gittik, şu anda çok yorgunuum, ama çok şükür tatlı bir yorgunluk. :)


Neyse gelelim gömleğin detaylarına; aslında dikimi oldukça kolay oldu. Ön pat ve robayı iptal ettim. yaka  ve kol evi kenarlarını zigzag çekip kıvırıp incecik diktim .  Aslında kollardan memnun kalmadım, kol evi normalden daha geniş olduğu için  küçük bir kol eklemeyi düşünüyorum.  Yaka kenarına da elimde bulunan, daha önce aldığım dikilebilen taşlar ve incilerle süsledim.


İŞte bu kadar arkadaşlar Aslında bu aralar birçok parça diktim ama yayınlama fırsatım olmadı , belki de fotoğraflayamadığımdandır. en kısa zamanda onları da yayınlayacağım insallah.   
Hepinize sevgiler, hoşçakalın. :




17 yorum:

  1. Valla ilknur hanimcim buyuk bir hayranlikla izliyorum sizi, enerjinize hayranim dogrusu, ne ara calisip uzerinede bu kadar dikise vakit buluyorsunuz yahu birde makinanizin markasini merak ediyorum benim prof bir makinam var oyleyken dikis cok zor geliyor cunkj parcasiji ayaklarini surekli degistirme korkusundan makinain basina oturasim gelmiyor,,
    Bu arada bluza bayildim hem efil efil hem deseni cok sik, guzel gunlerde giyin, sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Ayşegül hanımcım. çook teşekkür ediyorum. Ne güzel bir yorum böyle, şımarmadım desem yalan olur. Galiba insan isterse tabi başta rabbimin de yardımıyla zaman bulabiliyor, bir de kendine dikmek ayrı zevklli bir iş, sizin işiniz çok zor biliyorum. Makinemin markası "Kayser" eski alman malı, çelik bir makine , ayak değiştirme işi çok kolay aynı Janome veya singer gibi. Ancak şifon gibi ince işleri pek zor dikiyor.
      Biraz da zaman bulmamın sebebi pratik işlerle uğraşmamdan olsa gerek. malum çalışınca, pratiklik, zaman açısından iyi oluyor. Tekrar çok teşekkür ediyorum. Sevgiler.

      Sil
  2. Hayırlısıyla tamamladık bir yılı daha çok şükür..Gömleğin renkleri,deseni çok hoş olmuş,süslemeler de çok yakışmış.Güzel günlerde kullan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok şükür, Şimdi tatilin tadını çıkarmakta. :) Çak teşekkür ediyorrum, Rabia. sevgiler.

      Sil
  3. Çok güzel olmuş ellerine sağlık :))) Desen harika bayıldım :))) Güzel günlerde kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Aycancım, , beğendiğine sevindim. Sevgiler yolluyorum. :)

      Sil
  4. Çok kullanışlı olmuş canım pek çok kombin yapılabilir,iyi günlerde giy ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın Neslihancım, evet gerçekten öyle, hem de çok rahat ettim. Sevgiler. :)

      Sil
  5. Cok Cokkk guzel... Cok yakismis Ogretmenim, okullar tatil olunca neler dikeceksiniz kim bilir...
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun Meri Hanımcım, Evet dört gözle tatili bekliyordum ancak şimdi de ayrı bir koşuşturmaca , dur bakalım ne zaman rahatlayacağım. Kafamda çok projeler var. Rahatlamayı bekliyorum. sevgiler. :)

      Sil
  6. o kumaş çok güzel yaaa 10 numara 5 yıldız bayıldım. Yakası da çok güzel olmuş, kol evi de bence geniş durmuyor ama sen bilirsin küçük bir kolla da güzel olur bu. Çok beğendim yaa ellerine sağlık. iyi tatiller bu arada :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürlear Handecim, evet kumaşı ben de çok beğendim. beğendiğine çok sevindim. :) Tekrar teşekkür ediyorum.

      Sil
  7. Ellerinize sağlık. Çok şık duruyor. İyi günlerde giyin.

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık.Çok çok beğendim. Ben kaçırmışım bu gömleği.Bende çıkmıyordu yayınların.Neyse ki düzeltmişsin :) Hepsi birbirinden güzel. Kolevi bence de geniş olmamış. Gayet iyi :))
    (mürüvvet-mesgulanne)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...