2 Kasım 2013 Cumartesi

Siyah Elbise

Merhabalar. çelik örgü penye kumaştan bir elbise daha diktim. Dikimi oldukça kolay , kol takma , fermuar ya da astar yok o yüzden  hiç uğraştırmıyor. kol kenarları ve etek ucunu çift iğneyle kıvırdım, mükemmel sonuç diyebilirim. Yaka ise çok kolay; eni 2 cm boyu yaka boyundan yaklasik 4-5 cm kısa olacak şekilde kumaşı kesip  enden ikiye katlayıp yüzü yüz gelecek şekilde yakaya biraz gerdirerek dikiyorsunuz. İşte bu kadar, elbiseniz hazır. 
Model; Kasım  ayı 2013  135 nolu model. aslında bu da bunun kalıbı da büyük beden ancak ben yine küçülterek çıkardım kalıbı ve dikiş payı bırakmadan kestim. Aslında dikiş payı bıraksaydım daha iyi olacakmış, biraz dar  oldu gibi. Neyse yinede iyi iş ben sevdim. :)
Baktım ön ve arka kalıp yaka dışında birbirinin aynı ve  arka kalıbı aynen ön kalıp olarak kullandım ön yakayı biraz arkaya göre  fazla oydum.

 


4 yorum:

  1. Senin yaka daha iyi olmuş şık duruyor, güle güle giy. Ceketi bekliyorum :))

    YanıtlaSil
  2. :)) Ceket mi, bakacağım model arıyorum, ama senin kalıp bende yok o dergiyi bulamadım, ama ona yakın şöyle astarsız kolayından model bakıyorum eski dergilerimi karıştırıyorum. yorumun için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  3. Guzelik olmuş canım güle güle git...kemer ve kolyece güzel yakışmış elbiseyle birlikte

    YanıtlaSil
  4. çok teşekkürler Nehir sevgiler..

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...