2 su bardağı süt
1 su ardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
1 yaş ya da kuru maya
1 yumurtanın akı ( sarısı dışına)
tuz, çok az şeker.
aldığı kadar un.
( hamurların aralarına sürmek için 250 gr. margarin ya da tereyağ.)
Yapılışı: Hamuru yoğurup mayalanmasını beklemeden 10 bezi alıyoruz. tabak büyüklüğünde her birini açıp aralarına margarin ya da tereyağı sürüyoruz.
Üst üste 10 bezi olduktan sonra yaklaşık tepsi büyüklüğünde açıp büyütüyoruz.
Pasta dilimler gibi kesiyoruz.
Peynirli içi yerleştirip sigara böreği yapar gibi yuvarlayarak sarıyoruz.
tepsimize yerleştirip yumurtasını sürmeden yaklaşık yarım saat mayalanmalarını bekliyoruz.
yumurta sarısını sürüp turbo ayarda 250 derecelik fırına sürüp kızarmasını bekliyoruz
Puf puf ve kat kat ve çıtır çıtır midye poğaçalarınız hazır . Afiyet olsun. Hoşça ve sevgiyle kalın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder