25 Ağustos 2015 Salı

Tunik- Elbise ve Hamilelikte Yaşadıklarım



Merhabalar Bu fotoğraf çekildiği zaman ,23+5 . haftamızdayız.  Bakmayın siz öyle yüzümün güldüğüne, bu hamileliğimde başıma gelenler pişmiş tavuğun başına gelmemiştir heralde, yine de Allah beterinden esirgesin diyorum tabi eminim daha kötülerini yaşayanlar da olmuştur.. Aslında her şeyi anlatmak istemiyordum , ya da nereden başlayacağımı bilemiyordum, ama anlatmaya karar verdim, üzüntüler paylaştıkça azalırmış .

    Bu hamileliğim süresince  başlangıçta Buantılarımdan ve düşük riskimin uzun süre devam ettiğinden daha önce bahsetmiştim.

   Tam tüm sorunlarım artık geçiyor diyordum ki 17. haftadaki kontrolümde doktorum bebeğin suyunun az olduğunu söyledi ,, tabi biz bunun ne gibi zararlarının olacağını sorunca o da , çeşitli anomaliler olabileceğini, sendromlu olabileceğini, akciğerlerinin gelişmeyebileceğini, gerekirse gebeliği sonlandıracağını söyledi. Ne yapalım hocam söyleyin onu yapalım dediğimde hiç birşey yapılamayacağını , su içmeyi arttırmanın bile etkilemeyeceğini bekleyip göreceğimizi söyledi. Bir de üstüne 3 hafta sonra gelin deyip bizi yolladı.
       
     Tabi moralimiz son derece bozuk bir şekilde doktordan çıktık ama üç hafta beklemek ne münkün. Üç gün anamdan emdiğim süt burnumdan gelir vaziyette, sürekli şişe elimde su içtim , bir yandan da internetteki forumlara girip bu konuda bilgilenmeye çalıştım kendimce ama moralim iyice bozuluyordu. Sonuçta üç gün sonra başka bir doktora gittik.

       Doktor bize bebeğin suyunu az olmadığını, bol da olmadığını ama yeterli olduğunu söyledi, çok şükür organlarında da olumsuz bir durum olmadığını söyledi. tabi biz çok sevindik. rahatlamış bir şekilde ordan çıktık. Ancak içimizde az da olsa bir şüphe kalmıştı. Doktorumuza ayrıntılı ultrason yaptıralım mı diye sorduğumuzda, tabi yaptırın dedi.  Bunun üzerine yaklaşık bir hafta sonra  ayrıntılı ultrason için gittiğimiz doktor ise suyunun alt sınırda olduğunu söyleyince yine karalar bağladık. bebeğin gelişimi iyiydi çok şükür ancak su azlığı moralimizi bozmuştu.

        Bir kaç gün sonra yine  takibimi yapan 2. doktora gittiğimizde o da evet suyu çok az (5 cm) dedi ve bebeğin karın çevresinin ölçümü alt sınıra yakın çıkınca hemen clexane 6000 lik iğne yazdı. günde bir tane her gün vurunmaya başladım.10 gün sonraki kontrolümde ise gelişimi çok kötü çıkmadı ( iki gün geri) ama suyun azlığından dolayı doktorum iğneyi günde 2 doza çıkardı.( Bu arada daha önce yaptırdığım  pıhtılaşma gen testi sonucu iyi çıkmıştı. yani pıhtılaşması olanlar bu iğneyi gebelikleri boyunca hergün vurunurlar. Bu bir tür kan cıvıtıcı, böylece bebek daha kolay besleniyor. Ama bende pıhtılaşma yok çok şükür.)  Bu kontrolde doktorum istersem fakülteye her hangi bir doçent veya profesöre gidebileceğimi  , bir şeyin değişmeyeceğini ancak yine de farklı bir gözün de muayene edebileceğini söyledi.

      Tabi bunun üzerine bir kaç gün sonra ünlü bir doçentten randevü alıp muayeneye gittik. Artık doktora gitmek istemiyordum, kötü bir şey duymak istemiyordum ,o doktor kapılarında beklerken yaşadığım heyecanı tarif edemem. Doktor bey yaklaşık 1 saate yakın bebeği inceledi . Ölçtü biçti ve çok güzel şeyler söyledi. Bebeğin suyunun az olmadığını söyledi. 9. 2 cm  olarak ölçtü organlarının iyi olduğunu söyledi. iğneyi kesmemi söyledi, bana hiç böyle bir sorunum olmamış gibi davranmamı söyledi, yani daha önce duyduklarımı hiç duymamış gibi davranmamı söyledi. O gün havalara uçtum. Sevincimi tahmin edemeszsiniz. Taki ertesi sabaha kadar.

   Ertesi gün kontrolümü yapan 2. doktorumu arayıp bilgi amaçlı O na durumu izah ettiğimde  " tamam o ne diyorsa onu yapacaksın, O hoca , onun dediği doğrudur. Hoca ve sen sorumluluğu alıyorsanız iğneyi kesin görün ne olacağını " demezmi! . sevincim kursağımda kaldı.
 

    Sonuç olarak hoca dediği için, eşimle iğneyi kesmeye karar verdik yaklaşık bir haftadır iğne vurunmuyorum. İnşallah doğru kararı vermişimdir. Pazartesi kontrolüm var. Bakalım hoca ne diyecek. Artık düşünmeyi bıraktım. Böyle bir imtihan içerisindeyim. Sürekli dua ediyorum. Allahım inşallah sorunsuz bir şekilde bebeğimi dünyaya getirip emzirip büyütebilmeyi nasip eder inşallah ve Rabbim tüm dardakilere yardımcı olsun.

    İşte böyle arkadaşlar. Neresinden başlayıp , bu konudan bahsedeceğimi bilemiyordum. Başıma gelenler bunlar .












 Elbiseye gelince;
     Daha önce BURADAKİ ELBİSEMLE  aynı kalıpla yaptım.. kalıp elimde hazır olduğu için çok zor olmadı. Eğilip doğrulmak beni zorlamaya başlasa da, yavaş yavaş, kendimi fazla yormamamaya çalışarak elbiseyi bitirdim. kol , etek ve yeke kenarlarını çift iğne ile diktim.



Hoşça ve sevgiyle kalın.  :)

22 yorum:

  1. umarım herşey yolunda gider ve sağlıkla alırsın bebeğini kucağına..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah öyle olur. çok teşekkürler sevgiler

      Sil
  2. Benim 3. Çocuguma hamileyken yaptırdığım kan testi bozuk çıktı dediler. Yani bebeğin ileri derecede zeka özürlü olabileceğini. Ve bebeğin suyundan gõbekten şırınga ile õrnek aldılar. Zaten bu işlem başlı başına bir düşük sebebiymiş ki birsey olmadı şükür. Ve onbeş gün sonra tahlil sonucu çıkacak dediler. O on beş günün nasıl geçtiğini ancak õlünce unutabilirim.sonuç olarak oğlum şimdi on dõrt yaşında. Rabbime şükürler olsun son derece sağlıklı. Çok fazla kendinizi üzmeyin. Rabbim InşaAllah verdiği canı zorda darda koymazda bu üzüntüler ilerde tebessümle hatırlanır. Allah yardımcınız olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah bagislasin evlatlarinizi. Siz belki de daha zorunu yasmissiniz . Insallah ben de sizin gibi sadece bir ani olarak hatirlarim bu Yasadiklarimi. Amin guzel dualar icin .cok teskkurler Fatma.

      Sil
    2. Allah bagislasin evlatlarinizi. Siz belki de daha zorunu yasmissiniz . Insallah ben de sizin gibi sadece bir ani olarak hatirlarim bu Yasadiklarimi. Amin guzel dualar icin .cok teskkurler Fatma.

      Sil
  3. İşte böyle doktorlar yüzünden insan ne yapacağını bilemiyor. Benim oğluma da 8 ay boyunca astım teşhisini koyamadılar takii çocuk nefessiz kalınca onu da başka bir doktor anladı. Senelerce çektik o 8 ayın ceremesini. Rabbim hep iyilerle karşılaştırsın bizleri inşallah sen de sağlıkla kucağına aldığında unutacaksın bu sıkıntıları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım gerçekten her yerde Allah bizleri iyilerle karşılaştırsın.Çok geçmişolsun evladına. İnşallah canım çok teşekkür ediyorum. Sevgiler

      Sil
  4. Allahımdan diliyorum bu heyecanlar, üzüntüler tez zamanda son bulur. Yavrunu kucağına alır ve büyütürsün. Dualarım seninle İlknurcum. Güzel haberlerini bekliyorum. Muayenenden mutlu çıkman dileğiyle. Allah hayırlısını nasip etsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amiin Funda hanımcım, çok teşekkür ediyorum güzel dualarınız için. Öpüyorum.

      Sil
  5. Îlknur hanım içinizi rahat tutun,Allaha güvenin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Aysel hanım. İnşallah herşey güzel olur :)

      Sil
  6. İnşallah bundan sonra iyi haberler alırsın bebişinden kurtulursun sıkıntıdan stresten. Çaresizlik endişe içinde beklemek çok zor olmalı geçmiş olsun canım.
    Tunikte çok güzel olmuş. Güle güle giy.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen çaresiz beklemek çok kötü. İnşallah iyi haberler alırım. çok teşekkürler sevgiler :)

      Sil
  7. Öncelikle çok güzel görünüyorsunuz,elbise çok şık olmuş,hamileliğiniz boyunca GÜLE GÜLE giyin.Sorunlarınıza gelince,biz hekimler farklı ekollere göre yetiştiğimiz için zaman zaman aynı probleme farklı yollardan yaklaşırız.Tıpta hiçbir zaman ikiyle ikiyi topladığınızda dört etmez malesef.Yani aslında gittiğiniz tüm hekim arkadaşlar kendince doğru olanları söylemişler.Asla sizi üzmek gibi bir niyetleri yoktur emin olun.Bizler duygularımızı saklamak konusunda sıkı bir eğitimden geçeriz,aslında dokrorunuz da sizinle birlikte üzülştür ama size belli etmesi etik olarak yanlış olduğu için duygusuz gibi davranmıştır.Blogumdaki Doktorlar ve Diğerleri başlıklı yazıya bir göz atın,doktorunuzu anlamanızı ve ondan daha çok faydalanmanızı sağlayacaktır inanın.Bu aşamada yapacağınız şey,içlerinde en güvendiğiniz doktora devam etmektir,bana inanın.Çünkü anlattığınız kadarıyla hepsinin dedikleri ve yaptıkları doğru.Tıpta en iyisi diye bir yöntem yoktur.Yönteme hastanın verdiği cevap vardır.Yani hangisinin dediğini yaparsanız yapın sonuç çok değişmeyecektir.Öncelikle pozitif düşünün ve bebeğinizle iketişim halinde olun,yaklaşık iki hafta içinde sizi duymayabaşlayacak,sürekli konuşun.Artık altı aylık doğsa bile yaşatırlar buna inanın ve rahatlayın.Gebeliğinizin tadını çıkarın,ben de gebeyken kör oldum ve bebekleri almak şstediler.Yani hepimiz bir şeyler yaşıyoruz korkmayın.Bir şeyler sormak isterseniz,mail adresimden yazışalım.Korkmayın sağlıkla kucağınıza alacaksınız,endişelerinizi bir kenara bırakıp eşinizle gebe olmanın mutluluğunu yaşayın.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Hamileliğimiz boyunca hepimizin muhakkak bir çok problemi çıkıyor. büyük bir imtihan. Yüce Rabbim sağlık sıhat içinde yavrunuzu elinize almayı nasip etsin. Sonuç her ne olursa olsun O'nun rıza ve emri ile oluyor. İnşallah Sağlıklı bir şekilde elinize aldığınızda bu sıkıntılar bitecek diğer blog arkadaşlarımız gibi kırkının paylaşımını yapıp sevincinize ortak olacağız. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin insallah, sebnem h. Aynen Allahtan gelene raziyiz. Cok tesekkur ediyorum.

      Sil
    2. Amin insallah, sebnem h. Aynen Allahtan gelene raziyiz. Cok tesekkur ediyorum.

      Sil
  9. İlknur hanım sanırım 3.ccugunuza hamilesiniz.Benim gibi.Benimde hamileliğin de bi suru problemler oldu olmaya da devam ediyor.ilk hamilelik şüphesiyle doktora gittim.Ultrason da hamile olduğumu doktorrum gördü ve gerekli testleri yaptirmam için tahliye gönderdi. Sonuçları beklerken kanamam geldi ve koşarak tekrar doktora gittiğimde kesenin bozulduğunu söyledi. 3 gün sonra kontrole gelmemi istedi. Sevinsem mi uzulsem mi bilemedim.Hamilemiydim yoksa degimiydim.3 gün sonra gittiğimde kesenin olduğunu ve gebeliğin devam ettiğini söyledi.Hamileliğinin 11.haftasında şiddetli bi kanamayla hastanede tedavi altına alindim. Progesteron iğne ve hapina devam ediyorum.Bakalım devam edecekmi hamileliğin şuan 13+3 haftalık hamileyim.Bundan sonra çok tedirgin olmamaya karar verdim.Yüce Rabbime dua ediyorum hakkımızda hayırlısı olsun. Sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kanama olayi bende de olmustu. Hic korkma Allahin izniyle gecer. Insallah saglikla kucagina alirsin. Sevgiler.

      Sil
    2. O kanama olayi bende de olmustu. Hic korkma Allahin izniyle gecer. Insallah saglikla kucagina alirsin. Sevgiler.

      Sil
  10. Bloglari ziyaret etmeye pekde vakit bulamayan ve bu yuzden hayiflanan ben tesaduf yaziniza rastladim. Oncelikle tebrik eder hayirla saglikla kucaginiza almanizi dilerim. Yasadiklariniz kesinlikle sizi strese sokan bir durum olmustur. Kendi yasadiklarimla skze moral vermek icin yazmak istedim. Ben 9 yil bekleme 5 dusuk 1 dis gebelik 3 ameliyattan sonra 3.5 ay once oglumu kucagima aldim sukurler olsun. Pihtilasma oldugundan dogumdan 1 hafta oncesine kadar gobekten igne yaptim. Artik oyle hal almisti ki bebek kipir kipir ona gelmesinden korkuyordum ve gobegim tas gibi olmustu vuracak yer bulamiyordum. Ilk 4 ay dusuk tehlikesi ile kah evde kah hastanedr yattim. Oyleki tam kanama kesiliyordu oh diyordum ertesi gun kanamayla uyaniyordum. Hergun dusuk onleyici igneler yemekten popomun ustune oturamaz olmustum. Her kanamada (ki bazen cok yogun kanamalarim da oldu) masaya yattigimda kalp atisini goremeyecegim korkusuyla kalbim kut kut atardi. 4. Aydan sonra bu sefer plesenta previa teshisi kondu ve kanamalarim boylece 6 aya kadar devam etti. Gitmedigim dr kalmadi. Bazilari oyle felaket senaryolari kurduki stresten dusurecektim bebegimi nerdeyse. Cok anlayissiz bazi dr lar. Neyseki elim yuregimde 6. Aya geldim. Kanamalarim kesildi. 6 ayi yatarak ve yapayalniz ( tum dost bildiklerim beni evde yalnizliga mahkum ettiler ) geciren ben hafif hafif bahceye cikmaya basladim. Kaplbaga hizinda da olsa yurumek cok keyifliydi :) tam artik hamileligimin tadini cikaracagim derken bir gun aniden kanamayla uyandim. Bu sefer erken dogum riski dediler hastanede yattim ve ben yine yataga geri dondum. Daha once gecirdigim ameliyatlar ve dis gebelik yuzunden rahmimin inceldigini, rahim kaslarim kasilirsa patlayabileyecgini rahmimin ve hatta masada kalabilecegimi soylediler. Tabi moralimi tahmin edersiniz. Derken 9 ay bitti ve ben dogum yaptim. Cok dr gezdim. Ama sunu anladimki bana ne felaket senaryolari cizdiler inanin sugun yasamiyor olurdum ama cok sukurki bebegimde bende saglikliyiz. Yani demem oki inanin siz zaten biliyorsunuz ki dogacagi varsa dogacak. Ben cok aciyorum simdi gecen zamana. Hamileligim maalesef gebe psikolojisini anlamaktan yoksun dr lar yuzunden stresle gecti ve ben bunca yil sonra hamile kalmanin keyfini yasayamadim. Bazi drlar biraz abartiyor durumu yada ustunde kalmasin diye yalnis acikliyor. Size tavsiyem guvendiginiz bir dr bulun ve baska dr a gitmeyin. Baska baska fikirler sizi strese sokmaktan baska ise yaramaz. Inaniyorumki saglikla dunyaya gelecek ve siz de benim gibi ogunleri cok geride birakacaksiniz. sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, cok cok zor seyler yasamissiniz, Galiba biraz tevekkel olmak gerekiyor, ben butun bunlara simdi imtihan gozuyle bskiyorum. O tarihten bu yana bir ayi geckin bir zaman olmus ve ben igne vurunmadigim halde cok cok sukur ki bebeginin gelisimi normal seyrinde gidiyor. Su an moralim cok iyi masallah deyim. Insallah darisi bana ben de sizin gibi saglikla bebegimi kucaklayip emzirip buyutebilirim. Guzel dilekleriniz icin cok tesekkur ediyorum. Evlatlarimizin hayirli evlat olmalarini temenni ediyorum. Sevgiler.

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...