31 Ekim 2013 Perşembe

Barbi bebek Elbiseleri/ Doll Clothes

Merhabalar . Bu dikiş sevgisi ne zaman son bulur bilmem ama son bulmamasını temenni ederek  başlayayım. Bir yanda okunacak yazılılar beni beklerken, bir yandan da daha önceden kızımın oyuncak bebeği için diktiğim elbise ve kabanı yayınlamak istedim.






 yapılışını youtube den yabancı bir siteden baktık. İsteyenler buradan izleyebilir.





Aşağıdaki bebek kabanını da isteyenler buradan izleyebilir.
 Fotoğrafları kızım çekti. kürkler de onun dizaynı  :)




eveet daaha yayınlayacak çok şey var ama şu ara çok yoğunum, ama en kısa zamanda onlar da gelecek. Hadi ben yazılılarımı okumaya koyuluyum. hoşça ve sevgiyle kalın.  :=)

29 Ekim 2013 Salı

Salaş Hırka

Merhabalar Tarzı Zeynep te görüp çok beğndiğim bu hırkayı  dikeli  yaklaşık birbuçuk ay zaman oldu ancak fotoğraflayıp yayınlamak bu güne kısmetmiş. Kumaşı çelik örgü lakos penye. Zeynep Hanım çok güzel anlatmış kalıpsız diktiğim ilk kumaştı, yine de fena olmadı en azından arkadaşlar benim diktiğime inanamadılar . kenarlarına biye alıp onu geçirdim çok iyi olmadı belki söküp başka bir çare düşünebilirim. Yapılış  aşamalarına buradan bakabilirsiniz. kendisine tekrardan çok teşekkür ediyorum.  Sevgiyle kalın.  :)













27 Ekim 2013 Pazar

PELUŞ PASPAS

Geçen gün parça kumaş satan bir yerden çok ucuza  aldığım kürk ya da peluş  kumaştan 10 dk da koridora paspas yaptım. sadece kesip şekil veriyorsunuz o kadar. Kaymasın diye altına halı kaydırmaz serdim hiç kaymıyor.



 Kürkü keserken ; tüylerinden değil, sadece arka kumaşını ucu kısa olan bir makasla ya da jiletle kesmelisiniz. yoksa kenardaki tüyler kesildiği için kısa kalır ve çirkin bir görüntü ortaya çıkar.


26 Ekim 2013 Cumartesi

YENİ DİKTİĞİM ELBİSEM



 

MODEL; Burda Büyük Beden Dergisi 2013/02 sayısından 402 numaralı model. ancak, büyük beden olduğu için ben paftadaki en küçük bedeni biraz daha küçülterek çizdim ve hiç dikiş payı bırakmadan kestim. Üzerime tam oldu.
HOŞÇAKALIN.  :)

Anneme blüz



Annemle beraber dün bu bluzü diktik. pek fena olmadı sanırım.  :) Kendi bluzünü kumaşın üzerıne koyarak kestik. Ben yine de kalıpla dikmekten yanayım, garanti sonuç veriyor. Şimdi kendime elbise dikiyorum. Bitince yayınlayacağım. Hoşçakalın.

24 Ekim 2013 Perşembe

BEBEK UYKU TULUMU

merhabalar. yiğenim için önceden diktiğim basit ama bir o kadar kullanışlı uyku tulumu. polar kumaştan çif katlı.

 dikdörtgen kesilen kumaşa kol ve fermuar geçirince böyle bişey ortaya  çıktı.

22 Ekim 2013 Salı

deri portföy çanta

merhabalaaarrr.. dün akşam oturdum, Yasemin Uzunoğlunun bloğunda gördüğüm çantayı diktim. eh pek de fena olmadı heralde. :) yapım aşamalarına  buradan bakabilirsiniz. hepinize sevgiler.. :)kendisine de ayrıca teşekkürler.</

20 Ekim 2013 Pazar

DEGAJE YAKA ELBİSE DİKEBİLDİM GALİBA!

bayram tailinin son gününü değerlendirmek için , bir süre önce aldığım kumaştan bir elbise dikmeye çalıştım.



model ;elişi dergisi  (creazion)  sayı 13  2013 / 03    den . yalnız kalıp bedene göre çok büyük çıkıyor. ben de kenarlardan 3 er cm alarak bolluğu giderdim.    iyiden iyiye bu işe alıştım galiba.   :)
hepinize sevgiler. 

9 Ekim 2013 Çarşamba

bir bebek battaniyesi daha dikiyorum.

önce figürleri herhangi bir daire kalıbıyla  etrafından çiziyoruz.

 aynı kalıpla figürlerin arka yüzleri için kumaşları ayarlıyoruz.
 arka ve ön kumaşları tersinden dikiyoruz, ancak küçük bir açıklık oluşturacak şekilde bir parmak kadar kısmı dikmiyoruz ki, düzünü çevirebilelim.
 makine dikişi ile figürleri birleştiriyoruz. sonra da şekilde görüldüğü gibi ütüleyerek açıyoruz.


 yıllar önce diktiğim battaniye. bitince buna benzeyecek. bir hayli yıpranmış değil mi?


figürleri kesip çıkarıyoruz. 

düzlerini çevirdiğimiz kumaşların dikilmeyen kısımlarını el dikişi ile belli olmayacak şekilde dikip, ütülüyoruz.
 sonunda bitti, işte battaniyenin son hali nasıl buldunuz?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...